Magazine

Webshop: BioGroei, pionier in biologische bestrijdingsproducten

BioGroei is een familiebedrijf in het Vlaams-Brabantse Huldenberg, opgericht in 1994 door Es Mannaerts. Biologisch tuinieren was toen nog een uitzondering en daar wilde Mannaerts verandering in brengen. Haar missie was om natuurlijke bestrijdingsproducten beschikbaar te stellen voor de gewone tuinier. Denk aan producten als natuurlijke vijanden, aaltjes en feromoonvallen. Dat gebeurde via tuincentra en de particuliere verkoop in een biologische tuinwinkel. Na vijftien succesvolle jaren is deze winkel overgegaan in het huidige bedrijf BioGroei.be, een online winkel voor tuinliefhebbers met hart voor de natuur.

 

Aanbod

 

Dat je ook prima kan tuinieren zonder kunstmeststoffen en chemische middelen bewijst het grote productengamma van BioGroei. Dat omvat aaltjes, nuttige insecten, vallen en feromonen, tuingrond, en mechanische hulpmiddelen als gaas en kleefplaten.

 

 

Verzending

 

De producten worden dagelijks verzonden, met uitzondering van levend materiaal, dat enkel op maan- en woensdagen wordt verzonden. Dat laatste omdat de levende organismen, zoals aaltjes en nuttige insecten, vers worden geproduceerd op de dag van verzending. Zodoende ontvang je steeds het meest verse materiaal. Verzenden is gratis vanaf een aankoopbedrag van 50 euro.

 

Zelf afhalen bij BioGroei

 

Je kan bestellingen ook zelf afhalen in Loonbeek (Huldenberg), mits op afspraak. Zo kan je ter plaatse meer tekst en uitleg verkrijgen over de juiste toepassing van je product. En wellicht kan je ook meteen blik werpen op de biotuin van BioGroei zelf.

 

Kennis

 

BioGroei.be is meer dan een webshop. De site bevat ook een uitgebreid kenniscentrum, waar je heel wat kan leren over biologisch tuinieren, ziekten en plagen, nuttige insecten, en natuurlijke bestrijdings- en preventiemiddelen.

 

En in het Bioblog, tot slot, praat Es je bij over nieuwe ontwikkelingen in het biotuinieren, gelardeerd met tips en wetenswaardigheden.

 

Al met al een webstek om je groene hart aan op te halen: www.biogroei.be.

Laatste reacties