Magazine

De 6 beste vertaal-apps

Dankzij de supercomputers in onze zakken en om onze polsen is de taal niet zo’n grote barrière meer. De vertaal-apps van heden ten dage leveren immers wonderbaarlijke prestaties die dikke woordenboeken en zelfs tolken overbodig maken. Gemak dient de mens. In dit artikel zetten we de zes beste vertaal-apps voor je op een rij.

  

Google Translate

 

Google Translate is waarschijnlijk de meest populaire taaldienst, die zowel als webapp, iOS-app en Android-app beschikbaar is. De applicatie ondersteunt 108 verschillende talen, waarvan er 52 offline blijven werken. De kwaliteit van de vertalingen wordt letterlijk met de dag beter, doordat Google voortdurend blijft innoveren. Je kan niet alleen tekstueel vertalen, maar ook door middel van spraak, fotocamera of een tekening. Richt de ingebouwde camera op een bord of een stuk tekst en je krijgt à la minute de originele afbeelding te zien met een AR-tekstoverlay in jouw voorkeurstaal.

 

 

Microsoft Translator

 

Microsoft Translator is een waardig alternatief voor Google Translate. Typ een tekst, spreek wat in of scan iets met de camera, de app doet de rest. Microsoft Translator is geheel gratis en beschikbaar voor iOS  en Android, op beide platformen ook als smartwatch-app.

 

 

iTranslate

 

Spaans, Grieks, Albanees… iTranslate spreekt zowat alle talen van de wereld. Het is een razendsnelle vertaler die je ook als extensie aan je toetsenbord kan toevoegen, zodat je tijdens het appen met die buitenlandse vriend of vriendin direct vertalingen kan doorvoeren. Met iTranslate kan je ook spraak-naar-tekst vertalen en er is een camerafunctie, maar voor deze zaken heb je een betaald abonnement nodig (5 euro per maand). De app is beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Sayhi

 

Met Sayhi hoef je niet te typen: spreek simpelweg een tekst in en de app vertaalt deze direct in de gewenste taal. Het is als het ware een digitale tolk. Je kan zelfs kiezen hoe snel de stem de vertaalde tekst moet uitspreken. Sayhi kent meer dan 90 talen en dialecten. Maar het mooiste komt nog: de app, beschikbaar voor iOS en Android, is geheel gratis én advertentievrij.

 

 

Waygo

 

Waygo is dé app om tekst in het Japans, Chinees en Koreaans te vertalen. Houd je telefoon boven de tekst en je krijgt meteen de Engelse vertaling te zien (de app vertaalt niet naar het Nederlands of andere talen). Waygo is momenteel alleen beschikbaar voor iOS.

 

 

Triplingo

 

Triplingo is de vertaalapp voor reizigers. De app doet meer dan vertalen alleen: je leert ook over de nuances van lokale gebruiken, etiquette en straattaal. Naast een stemvertaler biedt Triplingo een valuta-omzetter, flashcards en quizzen, een ‘cultuur-spoedcursus’ en vier ‘jargonniveaus’ boordevol essentiële uitdrukkingen en zinnen. Beschikbaar voor iOS en Android.

 

Laatste reacties