Magazine

Elk account kan binnenkort links delen op Instagram Stories

Het gaat eindelijk gebeuren: binnenkort kan iedereen hyperlinks toevoegen aan zijn Stories op Instagram. Het sociale platform maakte via een persbericht bekend dat deze functionaliteit momenteel wereldwijd wordt uitgerold. Links plaatsen in gewone Instagram-berichten blijft vooralsnog onmogelijk.

  

Voor iedereen beschikbaar

 

Tot voor kort konden alleen geverifieerde accounts of gebruikers met minimaal 10.000 volgers links plaatsen in Instagram Stories. Voorheen moest je omhoog swipen om een link te bezoeken, sinds enkele maanden kunnen links worden geplaatst in de vorm van een sticker.

 

En nu stelt Instagram de functie dus open voor iedereen op de app. “Het delen van links is nuttig op vele manieren, dus nu geven we toegang aan iedereen,” aldus het bedrijf in zijn persbericht.

 

Hoe het werkt

 

Links toevoegen aan een Instagram Story gaat heel eenvoudig:

  1. Maak een verhaal;
  2. Selecteer de sticker-tool;
  3. Tik op de link-sticker.

 

Er zijn diverse kleurenopties voor de link-sticker beschikbaar en Instagram zegt aan manieren te werken om de sticker nog meer aan te passen, zodat het duidelijker wordt waar de link naartoe leidt als gebruikers erop tikken.

 

In ons account is de link-sticker nog niet zichtbaar, dus mogelijk is België nog niet aan de beurt geweest.

 

Links in gewone berichten

 

Het blijft vooralsnog onmogelijk om (werkende) links te plaatsen in reguliere Instagram-berichten. Je kunt wel een hyperlink plaatsen in de biografie op je profielpagina en daar desgewenst een speciale ‘biolink‘ van maken.

Laatste reacties