Magazine

Tip: Messenger gebruiken zonder een Facebook-account

Voor december 2019 had je alleen een telefoonnummer nodig om een ​​Facebook Messenger-account aan te maken. Tegenwoordig heb je een Facebook-account nodig, maar dit hoeft niet actief te zijn. In dit artikel lees je hoe je de berichtendienst Messenger kan gebruiken met een gedeactiveerd account.Messenger gebruiken met een gedeactiveerd Facebook-account

 

Als je je Facebook-account eerder hebt gedeactiveerd, kan je dit gebruiken om een ​​Messenger-account aan te maken zonder dit eerst opnieuw te activeren. Het enige wat je hoeft te doen, is inloggen op Messenger met de inloggegevens van je gedeactiveerde account en klikken of tikken op Aanmelden.

 

Messenger gebruiken zonder een Facebook-account

 

Als je een Facebook-account had dat je permanent hebt verwijderd, of als je nog nooit eerder een Facebook-account hebt gehad, kan je een geheel nieuw account maken en het vervolgens deactiveren nadat je Messenger hebt ingesteld. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Messenger-app en tik op Nieuw account maken.
  2. Er wordt een browservenster geopend waarin je wordt gevraagd een nieuw Facebook-account aan te maken. Vul de velden in en tik op Volgende op elk tabblad totdat je bij het laatste komt en tik op Aanmelden. Zorg ervoor dat je de voor- en achternaam gebruikt die je in je Messenger-account wilt weergeven.
  3. Je moet je account verifiëren met een code die per sms of e-mail is verzonden.
  4. Door een Facebook-account aan te maken, wordt ook een Messenger-account aangemaakt, waarmee je direct aan de slag kunt.
  5. Deactiveer eventueel je Facebook-account en blijf Messenger gebruiken zoals je zou doen als je Facebook-account nog actief was.

 

Let op: Messenger toont automatisch je Facebook-profielfoto naast je naam. Helaas kan je je profielfoto niet uploaden of wijzigen binnen Messenger – je moet dit doen via je Facebook-account via de website of de mobiele app.

Laatste reacties