Magazine

Gault&Millau bundelt restaurants die takeaway aanbieden

In de strijd tegen corona moeten alle eetzaken nog tot zeker 3 april de deuren dichthouden. Gelukkig mogen ze wel een takeaway aanbieden – zodat jij tijdens de coronacrisis toch nog wat culinair kan genieten en zij toch nog een centje kunnen verdienen. Gault&Millau heeft een speciale website geopend waarop restaurants te zien zijn die zijn overgestapt op takeaway. Op die manier wil het team achter de restaurantgids de ondernemers een steuntje in de rug bieden.

 

De pagina Chefs Take Away bevat momenteel de gegevens van 93 restaurants, bistro’s en andere eetzaken in ons land waar je hoogwaardige verse maaltijden kan afhalen. Schrik niet van het feit dat bij alle zaken ‘gesloten’ staat, want de keukens gaan dus gewoon open.

 

 

Gault&Millau roept restaurants, cateringdiensten en chef-koks die afhaal voorzien op om zich te registreren.

 

Zo zie je maar: hoewel je even niet op resto kan, kan je wel de smaak in huis halen. En met wat kaarslicht, wellicht ook iets van de sfeer.

 

Deliveroo & co

 

Overigens blijven ook leverdiensten als Deliveroo, TakeAway en Uber Eats de komende weken gewoon actief in België.

 

Bij een mogelijk gebrek aan riders zal je je maaltijd misschien wel moeten ophalen in plaats van laten bezorgen. Het spreekt voor zich dat je ook daarbij clustervorming moet vermijden. Ga dus niet met twintig opeengepakt in een kleine frituur op je eten staan wachten; wacht desnoods even buiten.

Laatste reacties