Magazine

Help zorgverleners en naai zelf mondkapjes via maakjemondmasker.be

In de strijd tegen het coronavirus komt de voorraad chirurgische mondmaskers van de Belgische zorgverleners in het gedrang. Enkele burgers deden daarom onderzoek en komen nu met een initiatief waarbij iedereen onze zorgverleners én zichzelf kan helpen beschermen door zelf een back-up aan mondmaskers te maken. Op de website maakjemondmasker.be lees je alles over hoe ook jij kan helpen. Natuurlijk moet je wel een beetje handig met naald en garen zijn.

 

Goedgekeurd patroon

 

Op maakjemondmasker.be vind je het correcte patroon en een handleiding, aanbevolen en goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Er circuleerden eerder al patronen voor het maken van mondmaskers, maar deze zijn minder getest en dus minder of zelfs helemaal niet veilig.

 

Met het patroon van maakjemondmasker.be maak je een herbruikbaar mondmasker van katoen. Deze stof vangt vochtpartikels op en houdt zo het virus zo veel mogelijk tegen. De drager beschermt zo vooral zijn omgeving. Na het wassen op 90 °C met wasmiddel zijn deze mondmaskers herbruikbaar, lezen we op de site. Ziekenhuizen kunnen deze katoenen mondmaskers ook makkelijk en snel virusvrij maken bij ontvangst.Naast het patroon en de handleiding vind je op de webstek ook allerlei tips om goed geïnformeerd aan de slag te gaan. Zo moet je immers ook de nodige hygiënische maatregelen treffen.

 

Voor wie bedoeld?

 

De maskers zijn op de eerste plaats bedoeld voor zorgverleners: ziekenhuispersoneel, dokters, apothekers, brandweer en politie.

 

Ook als je ziek bent en thuis geïsoleerd bent, heb je baat bij zo’n masker. Het masker verlaagt immers de kans dat je iemand uit je omgeving besmet.

 

“Wij laten onze zorgverleners niet stikken,” klinkt het. “Dat doen wij in hun plaats. Handmade. With love.”

 

maakjemondmasker.be

Laatste reacties