Magazine

Coronavirus: belangrijke websites

Het coronavirus houdt de wereld en ook ons land in zijn greep, waarom er meer dan ooit behoefte is aan gedegen en betrouwbare informatie en nieuwsvoorziening. Eerst en vooral ten aanzien van preventie en behandeling, maar ook als het gaat om reisadviezen en speciale maatregelen. Het internet puilt zowat uit van de informatie over het virus, dus leek het ons nuttig om een aantal van de betere websites voor je op rij te zetten.

 

VRT NWS

 

Nieuwssites zoals die van de VRT draaien op volle toeren en serveren liveblogs met steeds het laatste nieuws, achtergronden en video’s.

 

 

VRT NWS: coronavragen

 

Op deze pagina worden tientallen prangende vragen over het coronavirus beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij, dan kan je die inmiddels ook aan een chatbot van VRT NWS stellen.

 

 

Cijfers: België

 

De online tool van Sciensano toont de aanwezigheid van het coronavirus op gemeentelijk niveau op basis van drie indicatoren.

 

 

Cijfers: wereld (1)

 

Op de website van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit vind je steeds een actueel overzicht van het aantal coronabesmettingen per land, inclusief interactieve wereldkaart en een grafiek met het verloop van de besmettingen en genezingen sinds de uitbraak van het virus. Van alle ‘coronakaarten’ wordt deze als meest betrouwbaar beschouwd.

 

 

Cijfers: wereld (2)

 

De kaart van Healthmap.org is visueel net wat aantrekkelijker en geeft de stand van zaken weer op basis van diverse bronnen. Klik op de groene knop linksboven voor een fraaie animatie van de verspreiding van het coronavirus sinds begin dit jaar.

 

 

Gezondheid-en-Wetenschap

 

De stroom aan adviezen, remedies en verklaringen omtrent het coronavirus is niet bij te houden. Gezondheid-en-Wetenschap houdt, in samenwerking met universiteiten en gezondheidsorganisaties, de vinger aan de pols. Lees hier hun analyses van het coronanieuws.

 

 

Info-coronavirus.be

 

Op de website van de Belgische overheid (FOD Volksgezondheid) vind je alle belangrijke medische informatie over het COVID-19-virus en hoe onze overheid met het virus omgaat.

 

 

UZ Leuven: correct gebruik van mondmaskers

 

Het dragen van een mondmasker helpt enkel als het correct gedragen wordt. Op deze pagina uitleg over het opzetten, dragen, afzetten, wassen en bewaren van een mondmasker.

 

 

HLN: coronasymptomen

 

Ik ben verkouden. Ik voel mij grieperig. Heb ik corona? Het is niet altijd makkelijk de juiste diagnose te stellen. Zeker niet doordat Covid-19 in vele vormen voorkomt. Dit handige kaartje van HLN zet de belangrijkste symptomen van corona op een rij, in vergelijking met die van gewone griep.

 

 

Wereldgezondheidsorganisatie

 

De coronawebsite van de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO), met daarop het laatste nieuws, veelgestelde vragen, tips en adviezen, reisadviezen en nog veel meer.

 

 

Vlaanderen Helpt

 

Sinds zaterdag 14 maart 2020 zijn de maatregelen die de federale regering aankondigde om de verspreiding van het coronavirus in België in te perken, van kracht. Deze diepgaande maatregelen lokken een nooit geziene golf van solidariteit uit in Vlaanderen. Op Vlaanderen Helpt worden deze hartverwarmende acties van solidariteit samengebracht.

 

 

Reisadviezen

 

Reis gepland? Controleer dan hier de informatie over de veiligheid in het land van jouw bestemming.

 

 

Deze lijst wordt aangevuld waar nodig.

 

Laatste reacties