Magazine

GoPlay.be: VIER, VIJF en ZES voortaan verder onder een nieuw label

De televisiezenders van SBS Belgium, VIER, VIJF en ZES, gaan vanaf vandaag verder onder de namen Play4, Play5 en Play6. In april komt daar nog de gloednieuwe vrouwenzender Play7 bij. De zenders maken deel uit van het nieuwe tv-platform GoPlay, verwijzend naar Play (More), een van de namen waaronder moederbedrijf Telenet betalende inhoud in de markt zet. De afzonderlijke zendersites van de SBS-zenders zijn komen te vervallen: je wordt nu doorverwezen naar de centrale website GoPlay.be. Hier kan je volledige afleveringen bekijken van voornamelijk de Vlaamse producties van de zenders.

  

Aanbod

 

Op GoPlay.be kan je een groot deel van het televisieaanbod van de drie SBS-zenders gratis bekijken: van Big Brother tot De Verhulstjes, en van Boerenjaar tot Sports Late Night. Ook is er exclusieve inhoud te zien, zoals nieuwe afleveringen van de populaire jongerenreeks wtFOCK.

 

 

Als je een account hebt bij VIER, VIJF en/of ZES, dan wordt dat automatisch overgedragen naar GoPlay. Je kan dus met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord op het nieuwe platform inloggen.

 

Nieuwe strategie

 

Het is de zoveelste verandering in het Vlaamse televisielandschap in korte tijd. Vorige jaar veranderde VTM al drastisch van strategie door al haar zenders onder het label ‘VTM’ samen te brengen (Q2 werd toen bijvoorbeeld VTM2). Concurrent SBS voert nu een soortgelijke strategie met het label Play. Play is al een gekend merk van moederbedrijf Telenet, dat onder andere het sportkanaal Play Sports uitbaat.

 

Het is trouwens de derde naamswijziging sinds het bestaan van de SBS-zenders. Hoofdzender Play4 begon in 1995 als VT4 en ging in 2012 verder als VIER.

Laatste reacties