Magazine

Zó werkt de populaire groepschatapp Houseparty

Update september 2021: deze app is niet meer actief.


Nu we met z’n allen in ons kot moeten blijven, zoeken we naar middelen om toch wat in onze sociale behoeften te voorzien. Niet verwonderlijk dus dat Houseparty ineens de appcharts binnen dendert: een relatief onbekende videochatapp die al sinds 2016 bestaat, maar zich nu ineens in grote populariteit mag verheugen. Dankzij Houseparty kan je videochatten met acht personen tegelijk. En het zo toch nog een beetje gezellig hebben samen.

 

Een feestje bouwen

 

Hoe Houseparty werkt? Download de app (zie onderaan), maak een account aan en kies ervoor om contactpersonen uit je telefoon of uit Facebook te importeren. Je kan ook vrienden op naam zoeken, of via hun profiellinks.

 

Je begint een nieuwe ‘party’ door een link te sturen naar vrienden via sms, Facebook Messenger of WhatsApp. Ook vrienden van vrienden kunnen ‘langskomen’ als ze jouw gebruikersnaam weten.

 

Je chatpartners worden in splitscreen getoond, waardoor je elkaar allemaal kan zien. Vergeet niet dat je camera altijd loopt totdat jij hem uitzet.

 

 

Meedere party’s tegelijk

 

Aan elke party kunnen zoals gezegd acht personen meedoen. Vind je dat te weinig? Geen nood, want je kan ook verschillende party’s tegelijkertijd aan hebben staan. Voor de echte feestbeesten onder ons.

 

Ongenode gasten

 

Net als in het echte leven, kunnen er zomaar ongenode gasten en zelfs wildvreemden ‘langskomen’, mits zij de gebruikersnaam van een van de deelnemers weten. Dat kán leuke taferelen opleveren, maar hou je het feestje liever besloten, vergeet dan niet om jullie chatkamer op slot te gooien.

 

Spelletjes

 

Ben je met elkaar uitgebabbeld over de dingen des levens, dan kan je ook een spelletje doen: Draw Something en de vragenquiz Trivia bijvoorbeeld.

 

Alternatieven

 

Houseparty is niet de enige groepsvideochatapp. Ook met gratis apps als Zoom, FaceTime, Bunch, Slack, Microsoft Teams, Duo, SnapChat en Skype kan je cammen met meerderen tegelijk. Sterker nog, zelfs met WhatsApp kan je dat, al is je ‘feestje’ daar beperkt tot maximaal vier personen tegelijk.

Laatste reacties