Magazine

Whereby: eenvoudig videovergaderen in je webbrowser

Er bestaan diverse apps waarmee je met meerdere mensen tegelijk kan videobellen. Gisteren vermeldden we bijvoorbeeld het populaire Houseparty. Voor zo’n app geldt natuurlijk wel dat je die moet downloaden en dat de ander over dezelfde app moet beschikken. Niet onoverkomelijk, maar als je héél snel en gemakkelijk virtueel met mensen wilt samenkomen, is de webdienst Whereby net even handiger. Dan hoef je namelijk alleen maar met z’n allen naar dezelfde URL in de webbrowser te surfen. Ideaal bijvoorbeeld voor een snel overleg met collega’s of mede-studenten.

 

Hoe het werkt

 

Simpeler kan het bijna niet: je surft via een webbrowser (desktop of mobiel) naar https://whereby.com, je meldt je aan met een e-mailadres en ontvangt een code om in te loggen. Daarna kan je je eigen ‘meeting room’ aanmaken.

 

Jij kiest de naam en deelt de link, whereby.com/jouwmeetingroom, met iedereen met wie je een videogesprek wilt houden. Zij hoeven alleen maar op die link te klikken en kunnen direct deelnemen aan de video call. Er geldt wel een maximum van vier deelnemers.

 

 

Alternatieven

 

Er bestaan twee alternatieven voor Whereby, namelijk Join.me en Eyeson. Die werken op gelijkaardige wijze, vanuit de webbrowser dus, maar ze bieden géén gratis variant (een gratis proefperiode daargelaten).

Laatste reacties