Magazine

Hoe werkt dating-app Bumble?

Iedereen kent Tinder, maar doet ook de naam Bumble bij jou een belletje rinkelen? Misschien wel, want dating-app Bumble wint snel aan populariteit en noteert in 2021 maar liefst 40 miljoen gebruikers. Mocht je de app nog niet (goed) kennen, dan hebben we een nadere kennismaking voor je, met de belangrijkste eigenschappen van Bumble op een rijtje.

  

Vrouwen aan zet

 

Bumble werkt in beginsel hetzelfde als Tinder en co: je maakt een datingprofiel aan en vervolgens kan je je profiel, al swipend, aan dat van anderen matchen. Het unieke aan Bumble schuilt in de stap die volgt nadat er een match tot stand is gebracht. Die stap moet namelijk door vrouwen worden gezet: zij sturen als eerste een bericht, niet de man. Tabé, bedenkelijke openingszinnen van mannen.

 

Ben je geen hetero? Dan werkt Bumble een beetje anders. Als je bijvoorbeeld als vrouw op zoek bent naar een andere vrouw, kan je allebei eerst een bericht sturen. Hetzelfde geldt voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen. Als je als man op zoek bent naar zowel mannen als vrouwen, kan je eerst een man een bericht sturen, maar niet een vrouw.

 

Reageren binnen 24 uur

 

Een ander verschil met Tinder is de tijdsrestrictie die op Bumble geldt: als vrouw moet je binnen 24 uur een bericht sturen, anders vervalt de match. Als de ander niet binnen 24 uur terug bericht, vervalt de match ook. Het grote voordeel daarvan is dat men matches veel serieuzer moet nemen dan op Tinder, waar je eindeloos matches kan scoren zonder ook maar één bericht te sturen. Nadeel is dat je na een match niet altijd zin hebt om direct te chatten.

 

Overigens kan je met een betaald Bumble-abonnement (zie verderop) de tijd op matches met nog eens 24 uur verlengen.

 

 

Ook voor vrienden en zaken

 

Nog een unieke eigenschap van Bumble is de app het in drie verschillende modi beschikbaar is: dating (Bumble Date), vrienden (Bumble BFF) en zakelijke relaties (Bumble Bizz). Dus ook als je op zoek bent naar een platonische of zakelijke relatie kan je op Bumble terecht. Je kan wel maar één instelling per keer gebruiken.

 

Abonnementen

 

Net als Tinder biedt Bumble betaalde abonnementen die meer opties bieden. Denk aan backtracken (een veeg naar links terugdraaien), de tijd op matches met 24 uur verlengen en onbeperkt swipen.

 

De meest uitgebreide versie is Bumble Premium. Deze biedt naast de genoemde extra’s een reismodus plus het gebruik van onbeperkte geavanceerde filters. Dat laatste betekent dat je gebruikers kan uitfilteren op basis van factoren als levensstijl (zoals drinken of roken) of waar ze naar op zoek zijn (zoals iets casuals of een relatie). De gratis versie van Bumble biedt maar twee filters.

 

De in-app-prijzen voor Bumble Premium abonnementen zijn als volgt:

 

1 week voor € 16,99
1 maand voor € 33,99
3 maanden voor € 65,44
Levenslang voor € 195,49

 

Maar er is ook een goedkopere variant, Bumble Boost, met beperktere mogelijkheden:

 

1 week voor € 7,64
1 maand voor € 14,44
3 maanden voor € 28,89
3 maanden voor € 46,74

 

Ter vergelijk: Tinder heeft al abonnementen vanaf € 4,24 per maand.

 

Publiek

 

Hoewel Bumble op grote lijnen overeenkomt met Tinder, zouden ‘vrouwen eerst’, de tijdsrestrictie en de filtermogelijkheden ervoor zorgen dat gebruikers serieuzer zijn, waardoor de kans op een serieuze relatie groter is. Op Tinder zouden dan meer de ‘casual’ dates tot stand komen. Voor sommigen is de de 24-uursregel van Bumble dan weer ontmoedigend.

 

Of dating-app Bumble echt iets voor jou is, ontdek je het beste door deze (gratis) uit te proberen.

Bumble.com, download: iOS, Android.

Laatste reacties