Magazine

Instagram gaat chronologische tijdlijn terugbrengen

Instagram brengt volgend jaar de mogelijkheid om foto’s en video’s in chronologische volgorde te bekijken terug. Dat meldt The Verge en is ook te lezen in een tweetal Twitter-berichten van Instagram Comms, het PR-team van het bedrijf. De functie werd in 2016 verwijderd van het platform, tot ongenoegen van veel gebruikers.

  

Algoritme

 

In 2016 introduceerde Instagram een geheel vernieuwde tijdlijn waarin foto’s en video’s verschijnen op basis van een algoritme. Dat algoritme houdt rekening met de relatie die de gebruiker heeft met de auteur, het moment dat de foto is geplaatst en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker is geïnteresseerd in de inhoud.

 

Sinds de introductie van het algoritme is het niet meer mogelijk om foto’s en video’s in volgorde van verschijnen te bekijken. Daarop klaagden veel gebruikers dat ze berichten van vrienden niet meer op tijd in hun tijdlijn zagen verschijnen. Het gemopper bleek vergeefse moeite.

 

Inkeer

 

Een half decennium later lijkt Instagram dan toch tot inkeer te zijn gekomen. Het algoritme blijft weliswaar bestaan, maar het chronologisch bekijken van inhoud komt daar als optie bij. Wanneer precies, is nog onduidelijk, maar volgens de Twitter-berichten van Instagram Comms mogen we begin volgend jaar al iets verwachten van deze en andere nieuwe opties, zoals ‘Favorites’, een manier om berichten van een specifiek account hoger in de nieuwsfeed te plaatsen.

 

Take a Break

 

Ondertussen is er in de Verenigde Staten nu ook de Take a Break-functie uitgerold, die speciaal is gemaakt voor jonge gebruikers. Hiermee kan je een korte pauze instellen voor het gebruik van Instagram. In 2022 zullen er nog meer opties verschijnen op de app om jongeren te beschermen.

Laatste reacties