Magazine

Tip: zoekgeschiedenis van Instagram wissen

Een mogelijk gênante situatie: iemand kijkt over je schouder mee naar jouw Insta en ziet je zoekgeschiedenis. Oftewel de namen van accounts die je in de afgelopen periode heimelijk hebt opgesnord. Gelukkig kan je zo’n situatie voorkómen door simpelweg je zoekgeschiedenis op te ruimen. Dat kan op verschillende manieren.

  

Methode 1: via Je activiteit

 

Ga naar je Instagram-profiel, klik rechtsboven op het menu en dan op Je activiteit. Instellingen. Vervolgens ga je een stukje naar beneden en tik je op Recente zoekopdrachten. Je krijgt nu een overzicht van al je recente zoekopdrachten. Door rechtsboven te tikken op Alles wissen verwijder je al deze opdrachten ineens: je zoekgeschiedenis is weer helemaal leeg.

 

Methode 2: via de verken-pagina

 

Je kan ook rechtstreeks naar de plek waar je zoekopdrachten getoond worden: de verken-pagina (te bereiken via het vergrootglas onderaan). Wanneer je op de zoekbalk tikt, worden meteen al je recente zoekopdrachten getoond. Die kan je ook weer stuk voor stuk wissen door op de ‘x’ te tikken.

 

Als je rechtsboven op Alles weergeven tikt, krijg je een overzicht van al je recent bewaarde zoekopdrachten en door op Alles wissen te tikken laat je ze allemaal in één keer verdwijnen.

 

Methode 3: desktop-versie

 

Gebruik je de desktop-versie van Instagram, via je internetbrowser, klik dan op Zoeken (vergrootglas) in het menu aan de linkerzijde. Ook nu zie je weer een overzicht van al je recente zoekopdrachten en kan je kan je deze stuk voor stuk verwijderen, of alles in één keer door te klikken op Alles wissen.

 

Hou er rekening mee dat je zoekopdrachten wel nog vindbaar zijn in de geschiedenis van je internetbrowser. Deze zul je dus nog apart moeten opruimen. In Google Chrome druk je daartoe op Ctrl+H, waarna je de gewenste pagina’s uit de browsergeschiedenis kan wissen.

Laatste reacties