Magazine

Tip: zoekgeschiedenis van Instagram wissen

Een mogelijk gênante situatie: iemand kijkt over je schouder mee naar jouw Insta en ziet je zoekgeschiedenis. Oftewel de namen van accounts die je in de afgelopen periode heimelijk hebt opgesnord. Gelukkig kan je zo’n situatie voorkómen door simpelweg je zoekgeschiedenis op te ruimen. Dat kan op verschillende manieren.

  

Methode 1: via instellingen

 

Ga naar je Instagram-profiel, klik rechtsboven op het menu en open Instellingen. Vervolgens ga je naar Beveiliging en dan onderaan naar Zoekgeschiedenis wissen. Je krijgt nu een overzicht van al je recente zoekopdrachten. Door rechtsboven te tikken op Alles wissen verwijder je al deze opdrachten: je zoekgeschiedenis is weer helemaal leeg.

 

Maar je kan er ook voor kiezen om enkel specifieke opdrachten te wissen, door steeds rechts op de ‘x’ te tikken. Op die manier elimineer je alleen de meest gênante zoekopdrachten, bijvoorbeeld je ex en de nieuwe partner van je ex.

 

Methode 2: via de verken-pagina

 

Je kan ook rechtstreeks naar de plek waar je zoekopdrachten getoond worden: de verken-pagina (te bereiken via het vergrootglas onderaan). Wanneer je op de zoekbalk tikt, worden meteen al je recente zoekopdrachten getoond. Die kan je ook weer stuk voor stuk wissen door op de ‘x’ te tikken.

 

Als je rechtsboven op Alles weergeven tikt, krijg je een overzicht van al je recent bewaarde zoekopdrachten en door op Alles wissen te tikken laat je ze allemaal in één keer verdwijnen.

 

Methode 3: desktop-versie

 

Gebruik je de desktop-versie van Instagram, via je internetbrowser, open dan de verken-pagina. Zodra je de cursor in het zoekvlak plaatst, verschijnt je zoekgeschiedenis. Deze kan je weer stuk voor stuk verwijderen door middel van ‘x’ of in één keer door rechtsboven op Alles wissen te klikken.

 

Je kan ook naar de Instellingen van je profiel gaan en vervolgens naar Privacy en beveiliging. Scroll nu wat naar beneden en tik op Accountgegevens bekijken. Rechts, ongeveer op het midden van de pagina, vind je nu Zoekgeschiedenis. Tik op Alles weergeven en vervolgens op Zoekgeschiedenis wissen.

 

Hou er rekening mee dat je zoekopdrachten wel nog vindbaar zijn in de geschiedenis van je internetbrowser. Deze zul je dus nog apart moeten opruimen. In Google Chrome druk je daartoe op Ctrl+H, waarna je de gewenste pagina’s uit de browsergeschiedenis kan wissen.

Laatste reacties