Magazine

Instagram lanceert Boomerang, een gratis app voor videoloops

Het begon als een leuk idee tussen collega's van Instagram, maar het werd al snel serieus opgepakt door het bedrijf: de nieuwe applicatie Boomerang. Met deze gratis app voor iOS en Android kan je geluidloze videoloops maken. Die loops zijn uiteraard te delen via Facebook en Instagram. Een Instagram-account is echter niet vereist. Inloggen is niet eens nodig. Lees meer over deze app en wat deze zo leuk maakt.

 

Wat is Boomerang?

 

Je bent vast wel bekend met GIFS, kleine korte bewegende beelden zonder geluid. Boomerang lijkt hierop, behalve dat de beelden nu als een boemerang steeds van voren naar achteren worden afgespeeld. Het resultaat is een mini video van één seconde die steeds door blijft gaan. Ben je klaar met stilstaande foto's? Laat je creativiteit de vrije loop en maak dynamische beelden met Boomerang.

 

Hoe werkt het?

 

Het werkt heel erg simpel. Er is één knop die supersnel vijf foto's in één seconde maakt en deze vervolgens achter elkaar zet en heen en weer laat lopen. Je werkt met twee schermen, eentje waar je de foto's mee maakt en eentje waarin je het resultaat kan delen via Instagram of Facebook. In deze programma's kan je de video's ook een titel geven en aanpassen aan jouw wensen. Het is niet eens nodig om op Instagram in te loggen of zelfs om een account te hebben. Download de app, zet je camera aan en maak met één knop dynamische minivids.

 


 

Creativiteit

 

Wat kun je er allemaal mee doen? Maak bijvoorbeeld een eigenwijze profielfoto voor Facebook waarin je één beweging laat zien. Of film een vriend(in) die van een springplank afspringt en laat hem/haar door de lucht vliegen. Maak een bijzondere selfie met een grappige minivideo. Kortom, weeral een stuk gereedschap om je creativiteit mee de vrije loop te laten.

 

Boomerang is na(ast) Hyperlapse (timelapse-video's) en Lay Out (colleges) de derde supplementaire app van Instagram.

Laatste reacties