Magazine

Instagram op je iPad gebruiken en foto’s plaatsen

Instagram heeft (nog steeds) geen (officiële) app voor de iPad, waarschijnlijk vooral omdat men de app en de geplaatste inhoud zo ‘mobiel’ mogelijk wil houden. Nu heeft Instagram wel een mobiele website (www.instagram.com), waarmee je altijd al foto’s kon bekijken. Sinds kort is het ook mogelijk om via die site foto’s en filmpjes te plaatsen vanop de iPad of een andere tablet, alsook vanop een mobiele telefoon. Dat laatste is dan weer nuttig wanneer je data en ruimte op je mobieltje wilt uitsparen. De Instagram-app is daar immers niet zuinig mee.

 

Zo werkt het

 

Instagram op je iPad gebruiken via de mobiele website werkt heel simpel. Open de site in de webbrowser en log in. Onderaan verschijnt vervolgens een menubalk, vergelijkbaar met die in de iPhone-app. Tik op het camera-icoontje om een foto te plaatsen. Je kan foto’s kiezen uit iCloud Drive of uit je eigen fotobibliotheek, maar je kan ook meteen vanaf je iPad een foto maken.

 

 

Beperkingen

 

Er geldt helaas wel een, voor Instagram niet onbelangrijke, beperking: je kan via de mobiele site geen filters over je foto’s plaatsen. Ook andere bewerkingsfuncties zijn niet beschikbaar. Je kan foto’s alleen bijsnijden of draaien. Instagram Stories plaatsen gaat in het geheel niet en video’s uploaden evenmin. Ook de berichtenfunctie ontbreekt als je de mobiele site gebruikt in plaats van de app.

 

 

Aan de mobiele site voor pc’s is niets veranderd. Daar kan je dus nog steeds alleen maar inhoud bekijken en niet zelf plaatsen. Al bestaan voor dat laatste weer andere mogelijkheden.

 

Bron info en screenshots: TechCrunch

Laatste reacties