Magazine

Tip: Instagram deactiveren of verwijderen in 2023

Ben je Instagram even beu? Heb je even genoeg van die eindeloze stroom van selfies en alledaagse trivia? Dan heb je de mogelijkheid om je account op pauze te zetten. Op elk gewenst moment kan je het dan ook weer te activeren. Maar als je de app definitief vaarwel wil zeggen, dan kan je hem ook permanent verwijderen.

 

Wat deactiveren betekent

 

Als je je Instagram-account deactiveert, wordt het samen met al je foto’s, commentaren en vind-ik-leuks verborgen zodat anderen ze niet meer kunnen zien. De inhoud wordt echter niet verwijderd. Van zodra je opnieuw inlogt, wordt alles weer zichtbaar en toegankelijk. Net zoals dat het geval is bij het deactiveren van Facebook.

 

Let op: je kan je account maar één keer per week uitschakelen.Deactiveren via computer

 

Deactiveren is mogelijk via de website van Instagram. Dat gaat als volgt:

 1. Open Instagram in je webbrowser;
 2. Klik rechtsboven op je profielfoto;
 3. Klik rechtsboven op Profiel bewerken;
 4. Klik op Accountcentrum;
 5. Klik op Persoonlijke gegevens;
 6. Klik op Eigendom en beheer van account;
 7. Klik op Deactivering of verwijdering;
 8. Klik op het account dat je wilt deactiveren;
 9. Klik op Account deactiveren en volg de verdere stappen.

 

 

Deactiveren via de app

 

Om Instagram te deactiveren via de mobiele app ga je als volgt te werk:

 1. Open de app;
 2. Tik op de drie streepjes;
 3. Tik op Instellingen en privacy;
 4. Tik op Accountcentrum;
 5. Tik op Persoonlijke gegevens;
 6. Tik op Eigendom en beheer van account;
 7. Tik op Deactivering of verwijdering;
 8. Tik op het account dat je wilt deactiveren;
 9. Tik op Account deactiveren en volg de verdere stappen.

 

 

 

Opnieuw activeren

 

Heb je weer zin in Instagram of waren de ontwenningsverschijnselen er te veel aan? Geen nood, want even terug inloggen en je account is weer alive and kicking.

 

Maar opgelet: ‘reactiveren’ is alleen mogelijk via de mobiele app! Als je die verwijderd had, moet je die dus eerst weer downloaden. Eens je bent ingelogd op de mobiele app en je account weer actief is, kan je ook weer inloggen op de website van Instagram.

 

Instagram verwijderen

 

Als je je account verwijdert, worden je profiel, foto’s, video’s, reacties, vind-ik-leuks en volgers permanent verwijderd. Nadat je je account hebt verwijderd, kan je je niet opnieuw registreren met dezelfde gebruikersnaam of deze gebruikersnaam toevoegen aan een ander account. Je account kan ook niet opnieuw geactiveerd worden. Denk dus best goed na voordat je deze optie kiest. Wellicht kan je je account beter eerst een tijdje deactiveren.

 

Heb je de knoop doorgehakt en wil je je Instagram-account definitief vaarwel zeggen, ga dan naar deze speciale pagina. Om tot actie over te gaan moet je uiteraard ingelogd zijn. Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu naast Waarom wil je je account verwijderen? en voer je wachtwoord opnieuw in. De optie voor het permanent verwijderen van je account wordt pas weergegeven nadat je een reden hebt geselecteerd in het menu.

 

 

Als je een ander account wilt verwijderen, klik je op de pagina Je account verwijderen rechtsboven op de gebruikersnaam en klik je op Afmelden. Meld je aan bij het account dat je wilt verwijderen en ga weer naar de zonet genoemde verwijderpagina.

 

Een andere mogelijkheid tot verwijderen is Instagram te deactiveren via de app. Daartoe doorloop de eerste 8 stappen die we hebben opgesomd eerder in dit artikel bij ‘Deactiveren via app’. De negende stap is dan ‘Tik op Account verwijderen’.

Laatste reacties