Magazine

Hoe krijg je een geverifieerd Instagram-account?

Een Instagram-account met een blauw vinkje erachter: voor veel fervente Instagram-gebruikers of wannabe-influencers is dat toch wel de ultieme droom. Zo’n geverifieerde badge wil immers zeggen dat Instagram heeft bevestigd dat je een legitiem account hebt. En alleen dáárdoor al straal je autoriteit uit. Bovendien kan je met zo’n geverifieerd account zogenaamde swipe-ups toevoegen aan je stories, oftewel directe links naar websites plaatsen. Ook word je hoger weergegeven in zoekresultaten. Kortom, genoeg reden om zo’n blauw vinkje te bemachtigen! Maar hoe doe je dat?

  

Wat verificatie precies inhoudt

 

Een geverifieerde badge wordt bij een profiel getoond om aan te geven dat het account daadwerkelijk toebehoort aan de persoon of onderneming die men beweert te zijn. Op die manier wordt voorkómen dat kwaadwillenden zich op een geloofwaardige manier kunnen uitgeven voor een andere, prominente persoon.

 

Aan welke voorwaarden je moet voldoen

 

Zo’n felbegeerd blauw vinkje krijg je niet zomaar: je moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

 

Op de eerste plaats moet je bekend zijn. Maar wat is ‘bekend’? Instagram beoordeelt accounts op basis van bepaalde criteria, zoals het aantal opzoekingen naar een persoon of merk, de mate waarin men in meerdere nieuwsbronnen verschijnt en waarschijnlijk ook het aantal volgers.

 

Het is niet geweten hoeveel volgers je minimaal zou moeten hebben, áls Instagram daarvoor al een ondergrens hanteert. Maar het is evident dat je een behoorlijke influencer moet zijn.

 

Andere, meer formele voorwaarden zijn:

 

  • Authentiek: het account moet een echte persoon, geregistreerd bedrijf of entiteit vertegenwoordigen;
  • Uniek: slechts één account per persoon of bedrijf mag worden geverifieerd, met uitzondering van taalspecifieke accounts;
  • Account: het account moet een profielfoto en minimaal één bericht bevatten, én openbaar zijn.

 

Let op: geverifieerde badges zijn niet te koop, dus reageer nooit op berichten waarin blauwe vinkjes tegen betaling worden aangeboden!

 

Een geverifieerde badge aanvragen

 

Als je aan bovenstaande voorwaarden denkt te voldoen, kan je als volgt een geverifieerde badge aanvragen:

 

1. Maak met je telefoon een foto van een geldig identiteitsbewijs: een paspoort of rijbewijs als het om een persoon gaat;

 

2. Meld je aan op Instagram met het account waarvoor je de badge wilt aanvragen;

 

3. Ga via het hoofdmenu naar Instellingen;

 

4. Tik op Account en vervolgens op Verificatie aanvragen;

 

5. Voer je volledige naam in en verstrek de verplichte vorm van identificatie door de foto vanop je telefoon te selecteren en op te laden.

 

En daarna?

 

Vervolgens is het afwachten tot Instagram jouw verzoek in behandeling neemt. Meestal gebeurt dat binnen enkele dagen of een week. Zodra dat is gebeurd, ontvang je daarvan een melding binnen je Instagram-app, ook als je verzoek wordt geweigerd. In dat laatste geval krijg je geen toelichting en je kan ook niet op de afwijzing reageren. Wel kan je na 30 dagen een nieuw verzoek indienen.

 

Onthoud dat Instagram op elk moment geverifieerde badges kan verwijderen en je je badge kan ontnemen of je account kan uitschakelen. Doe dus je best om famous te blijven!

Laatste reacties