Magazine

Tip: verwijderde WhatsApp-berichten terughalen

WhatsApp is handig en bijna iedereen heeft het, maar al die gesprekken zorgen er wel voor dat de opslagruimte van je telefoon snel vol raakt. Het is dan ook verstandig om regelmatig chats te wissen. Dat kan per chat afzonderlijk, maar je kan ook alle chats ineens wissen (Instellingen > Wis alle chats). Heb je per ongeluk berichten verwijderd die je toch had willen bewaren? Dan is er nog mogelijkheid om die terug te halen, namelijk dankzij de reservekopie van je gesprekken. Daartoe doorloop je de volgende stappen.

  

1. Open WhatsApp en tik rechtsonder op Instellingen;

 

2. Kies dan Chats en ga naar Reservekopie Chats. Deze kopie bevat zowel gesprekken als media;

 

3. Bovenaan staan de datum en het tijdstip waarop de laatste reservekopie is aangemaakt;

 

4. Vallen die binnen de tijd dat je verwijderde WhatsApp-berichten zijn verzonden? Dan kan je de berichten terughalen. Houd er wel rekening mee dat alle berichten die je na deze datum en tijd hebt ontvangen kwijt bent van zodra je de back-up terugzet;

 

5. Sluit WhatsApp en verwijder de app van je telefoon;

 

6. Download WhatsApp opnieuw, vanuit de App Store of Google Play;

 

7. Kies er bij het installeren voor om de laatste reservekopie te herstellen. Controleer zekerheidshalve of de datum en tijd kloppen. Alle gesprekken en media die tot dat moment in je WhatsApp-account stonden, worden nu teruggehaald. Dat kan, afhankelijk van de hoeveelheid, enkele minuten duren.

 

Om te voorkómen dat je verwijderde berichten niet meer kan terughalen, moet je regelmatig, misschien wel dagelijks, automatisch een reservekopie laten maken. Daartoe ga je eveneens naar Instellingen > Chats > Reservekopie chats.

Laatste reacties