Magazine

Instagram werkt aan Favorieten-functie

Instagram heeft bevestigd dat het een nieuwe functie ontwikkelt met de naam ‘Favorieten’, waarmee gebruikers bepaalde accounts kunnen selecteren waarvan ze de berichten hoger in hun feed willen zien. Dat meldt Techcrunch. Een vergelijkbare functie bestaat al op Facebook, waar die je wat meer controle geeft over het nieuwsfeed-algoritme. De functie werd onlangs in ontwikkeling opgemerkt door technicus Alessandro Paluzzi, die erover berichtte op Twitter.

  

Wat we over de functie weten

 

Volgens screenshots die Paluzzi op Twitter plaatste, kunnen gebruikers zoeken in de Instagram-accounts die ze momenteel volgen om een ​​lijst met favorieten te maken. Deze lijst kan op elk moment worden bewerkt. Gebruikers worden niet op de hoogte worden gesteld wanneer ze worden toegevoegd aan iemands favorieten.

 

De Favorieten-functie moet niet verward worden met de functie ‘Beste Vrienden’, waarbij je verhalen uitsluitend aan een geselecteerde groep vrienden getoond worden.

 

Op Instagrams broer Facebook kunnen gebruikers maximaal 30 vrienden of Facebook-pagina’s selecteren waarvan de berichten hoger in de nieuwsfeed worden weergegeven. Het is onduidelijk welke limiet een Instagram Favorieten-functie zou hebben.

 

 

Het nut van een Favorieten-functie

 

Met een Favorieten-functie kun je de nieuwsfeed van Instagram wat meer naar je hand zetten. De volgorde waarin posts verschijnen is namelijk gebaseerd op een algoritme. Als je favorieten kan definiëren, ben je er zeker van dat je geen berichten meer mist van voor jou belangrijke accounts.

 

Een Favorieten-functie kan ook nuttig zijn voor diegenen die een pauze hebben genomen van Instagram en bij hun terugkeer liever de belangrijke foto’s en video’s zien die ze van hun favoriete accounts hebben gemist, in plaats van alleen de meest recente of interessante updates van alle accounts die ze volgen.

 

Nog geen lancering aanstaande

 

Instagram liet Techcrunch weten dat de Favorieten-functie “een intern prototype is dat nog in ontwikkeling is en niet extern wordt getest”. Dat betekent dat de functie nog steeds wordt gebouwd en dat een lancering niet aanstaande is.

 

Instagram weigerde verdere details over de functie te delen. Het is dus nog niet met zekerheid te zeggen dat Instagram daadwerkelijk met een Favorieten-functie komt.

Laatste reacties