Magazine

Tip: Instagram Stories maken met alleen maar tekst

Een Instagram Story is meestal een foto of video, eventueel voorzien van tekst en stickers. Maar wist je dat je ook verhalen kan maken die alleen maar uit tekst bestaan? Instagram Type (in het Nederlands Instagram Letters), heet deze optie officieel. Dankzij Type kan je willekeurige gedachten uiten op een kleurrijke en expressieve manier.Wat is Instagram Type?

 

Met Instagram Type plaats je teksten met een gekleurde achtergrond tussen je reguliere Stories (foto’s, video’s en Boomerangs). Je kan verschillende lettertypen en -formaten kiezen en er desgewenst een muziekje of stickers aan toevoegen.

 

Hoe gebruik je Instagram Type?

 

Je gebruikt Instagram Type als volgt.

 

  1. Open de Instagram-app en veeg naar rechts om de Stories-camera te openen of gebruik de + bovenaan en kies onderaan Verhaal;
  2. Tik links op Aa;
  3. Schrijf een tekst (onderaan kan je een lettertype kiezen) en tik rechtsboven op Volgende;
  4. Bovenaan verschijnen knoppen om je verhaal te bewerken. Zo kan je de achtergrondkleuren kiezen, een muziekje met songtekst toevoegen en stickers plaatsen. Ook kan je tekenen of schrijven. Je kan er zelfs voor kiezen om geen tekst te typen en alleen een handgeschreven boodschap te plaatsen.

 

 

Extra opties

 

Instagram Type biedt ook nog wat andere opties. Die verschijnen onderaan als je op Aa hebt getikt. Zo kan je een gif-afbeelding als achtergrond gebruiken, een verjaardagboodschap plaatsen, een poll maken en meer dan dat.

 

 

Je ziet kortom dat je helemaal geen foto of video hoeft te plaatsen om toch een boeiende Story te maken.Laatste reacties