Magazine

Internethit: Gotye-cover met vijf op één gitaar

De Belgisch-Australische revelatie Gotye voerde vorig jaar twaalf weken de Ultratop aan met "Somebody that I used to know". Ook in Nederland en Duitsland, in Oceanië en zelfs voorzichtigjes in de VS zijn de intrigerende klanken en dito videoclip onweerstaanbaar gebleken. De originele YouTube-clip noteert intussen al meer dan 33 miljoen (!) views. De Canadese groep Walk off the Earth lijkt dat succes nu nog eens dunnetjes over te doen met een wel heel bijzondere coverversie…

 

Een instant YouTube-hit is het, en dat komt niet zo vaak voor bij covers van liedjes. Maar de bewerking van "Somebody that I used to know" door Walk off the Earth is dan ook een behoorlijk briljante. Een vijfkoppig gezelschap en één gitaar blijkt voldoende om de Gotye-compositie een nieuwe dimensie te geven. Binnen twee dagen tijd oogste de video bijna 2 miljoen views, meer dan 55.000 likes en honderden veelal lyrische commentaren. Sommigen betitelen het muzikale kunststuk zelfs beter dan het origineel. Wat vind jij?

 

 

Ook Gotye zelf heeft intussen gereageerd en hij klinkt al net zo lovend. "I know who to ask for help with acoustic versions of Somebody: Walk off the Earth. Hilarious and brilliant," twittert de semi-Belg.

 

Meer coverkunsten

 

Sommige artiesten weten het coveren simpelweg tot hogere kunst te verheffen. Deze muzikale creatievelingen kwamen we eerder al tegen:

  • Stringfever: de "Bolero" door vier heerschappen op één cello. Wellicht de inspiratiebron van Walk off the Earth?
  • Mike Tompkins: covert songs inclusief alle instrumenten met enkel en alleen zijn muilwerk. Zijn acapella-versies van onder meer "Teenage Dream" en "Just the way you are" vinden moeiteloos hun weg naar het YouTube-publiek.
  • Karmin: muzikaal loveduo, dat het met "Look at me now", een cover van Chris Brown, tot de tien best bekeken YouTube-video's van 2011 wist te schoppen.

Laatste reacties