Magazine

Best of YouTube: Gangnam Style

Heb je al gehoord van Gangnam Style? Dat schijnt één of ander Zuid-Koreaans dansnummerke te zijn waaromtrent een hele internethype is ontstaan. Jawel, er zijn parodieën van. Veel parodieën zelfs. Oh, je hebt er al van gehoord. Het komt je zelfs je strot uit. Bon, om het voor eens en voor altijd af te leren, zetten we de beste Gangnam-varianten nog even onder elkaar. En eigenlijk óók omdat er de afgelopen dagen nog een aantal steengoeie tussen zaten. Tot muzikale hoogstandjes aan toe.

 

Moeder wat is het heet

 

De Zuid-Koreaanse rapper Park Jae-sang, beter gekend als PSY, heeft nogal wat aangericht met zijn zang-en-dansje Gangnam Style. Het zeer aanstekelijke nummer, waarin hij de leefwijze van de rijke Zuid-Koreanen op de hak neemt, is intussen de meest gelikete YouTube-video ooit (de teller staat thans op 3.379.921) en heeft zelf moeder en zoon in puike danspassen verenigd. Naar verluidt PSY’s favoriete parodie.

 

 

Baby Gangnam Style

 

Ook bij deze groep jonge moeders en hun piepjonge kroost gaan de voetjes van de vloer. En wordt diezelfde vloer gekuist met de nodige ritmische souplesse in het achterwerk.

 

 

Gangnam Style voor orkest

 

Het Gangnam-virus is ook overgeslagen op de trommels en blazers van de Marching Band van de Ohio Universiteit.

 

 

In het gevang

 

Zelfs achter gesloten deuren is er geen ontkomen aan. In deze Filippijnse gevangenis, waar toch al veel gedanst wordt, werd de seizoensregen getrotseerd voor een sterk staaltje synchroondansen Zuid-Koreaanse stijl. De leuze ‘It’s more fun in the Philippines’ geldt blijkbaar ook voor de gevangenissen daar.

 

 

In het land van Skyrim

 

Gangnam Style heeft niet alleen ónze beschaving verrijkt, maar ook die in de game ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’.

 

 

Propaganda Style

 

Meestal niet zo geschikt voor de goede-smaakpupillen, maar een Gangnam-parodie in combinatie met de meest geparodieerde scène uit een speelfilm (Der Untergang) kon nu eenmaal niet uitblijven.

 

 

Unplugged

 

Uitgedanst? Deze mooie akoestische versie van het gezelschap RaOn brengt Gangnam Style terug naar noten, zang en gitaar. Kortom, naar muziek.

 

 

Quiet Style

 

En kan je die gekke Zuid-Koreaan met zijn frivole kreten intussen niet meer hóren (maar wel nog zien), dan is er ook nog een héél stille versie van Gangnam Style. ‘Een muziekvideo zonder muziek’, zo noemt de maker van onderstaande clip zijn creatie. Hij gebruikte de officiële a capella-versie en voegde er geluiden aan toe die overeenkomen met wat je in de clip ziet. Alsof je er op de set van de opnames bij bent. Gangnam Style tot kunst verheven. En wat een serene rust ineens…

 

Laatste reacties