Magazine

Mix je Spotify-muziek als een dj, met Pacemaker voor iPad

Speel je graag dj op feestjes of heb je zelfs serieuze dj-aspiraties? Dan is de iPad je beste vriend! In de app-store vind je immers diverse dj-applicaties, die het aanschaffen van dure apparatuur tot op zekere hoogte onnodig maken. Speciale aandacht verdient Pacemaker. Deze gatis dj-app voor iPad onderscheidt zich enerzijds door zijn eenvoud, anderzijds (en vooral) door het feit dat het de eerste dj-app is die je aan Spotify kan koppelen. Zodoende kan je je dj-skills loslaten op Spotify’s onuitputtelijke muziekbibliotheek. En kan je op feestjes voortaan aan elk verzoeknummertje voldoen.

 

Historiek

 

Pacemaker is in 2005 ontstaan als een draagbaar dj-apparaat, waarmee je je als dj de zware last van apparatuur en platenkoffers kon besparen. Ondanks dat dit kekke ding verschillende ontwerpprijzen won, werd het nooit een doorslaand succes. De daarop volgende app voor Blackberry Playbook al evenmin, al had dat eerder met de verkoopcijfers van die tablet te maken.

 

Pacemaker voor iPad

 

Driemaal is scheepsrecht geldt ook voor Pacemaker, want de app maakt ditmaal zijn comeback op de iPad en heeft alles in zich om een groot succes te worden. Pacemaker is één van de simpelste en meest gebruiksvriendelijke dj-apps voor iPad tot nu toe. Ook debutanten zullen er prima mee uit de voeten kunnen. De killer feature van Pacemaker is echter de samenwerking met Spotify. Pacemaker is de eerste (en enige) dj-app die je gebruik laat maken van de Spotify-muziekbibliotheek. En die is, zoals je weet, nagenoeg onuitputtelijk. Als Pacemaker-dj heb je bijna elk nummer binnen handbereik.

 

Nummers mixen

 

Maar het draait natuurlijk om de wijze waarop je al die nummers in elkaar kan laten overlopen. Dát is het vak van de dj, dat dankzij Pacemaker ook door de leek op eenvoudige wijze kan worden uitgeoefend. Dankzij de simpele maar intuïtieve gebruikersinterface kan je zó aan de slag. Die interface bestaat uit twee zogenoemde decks waar je de nummers inlaadt die je wilt mixen. Elk nummer wordt geanalyseerd op het aantal BPM en na een druk op de sync-knop in het midden van het scherm kun je de nummers moeiteloos met crossfader in elkaar over laten lopen. Ideaal voor op feestjes! Voor gevorderden herbergen de decks ook nog een arsenaal aan snufjes, zoals het aanpassen van het tempo en het toevoegen van effecten. Voor extra en meer geavanceerde effecten moet je betalen, namelijk 2 euro per stuk. Iets wat voor de ambitieuzere dj na verloop van tijd toch wel een must is. Maar goed, ook bij Pacemaker moet de schoorsteen roken.

 


 

Oh ja, uiteraard kan je ook liedjes mixen die ‘gewoon’ op je iPad staan. Voordeel daarvan is dat je je mix ook kan opnemen. Dat is met de muziek van Spotify niet mogelijk.

 

Knallen maar!

 

Al met al heeft Pacemaker zich prima gerevancheerd en een uitstekende gratis dj-app afgeleverd, die, dankzij het gebruiksgemak én de koppeling met Spotify, van elk feestje een knalfuif kan maken.

 

Laatste reacties