Magazine

Mypension.be is vernieuwd: wanneer kan je met pensioen en hoeveel zal je pensioen bedragen?

De website Mypension.be is vernieuwd en verder uitgebreid. Ze toont je voortaan ook de datum waarop je wettelijk recht heb op een volwaardig pensioen en hoeveel je pensioen maandelijks zal bedragen. Daarnaast is er nu ook een app, waardoor je je persoonlijke pensioengegevens desgewenst via je smartphone of tablet kan raadplegen. Volgens de initiatiefnemer van het platform, de Federale Pensioendienst, kan 96 procent van de Belgen er nu info krijgen.

  

Tweede pijler

 

Mypension.be bestaat al wat langer: sinds januari 2016. Bij de start kon je enkel je pensioendatum opzoeken. Sinds december vorig jaar kan je ook zien hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd via aanvullende pensioenplannen, de zogenoemde tweede pijler. Vanaf nu vind je er ook een raming van je toekomstig wettelijk pensioen, de eerste pensioenpijler dus. De berekening op mypension.be gebeurt op basis van de huidige pensioenwetgeving en op basis van je huidige loopbaan. Toekomstige wetswijzigingen of loopbaanwijzigingen kunnen het bedrag dat je eindelijk ontvangt als je met pensioen gaat, beïnvloeden.

 

 

Hoe in te loggen?

 

Inloggen op de website Mypension.be gebeurt op basis van je eID. Daarvoor moet je over een kaartlezer beschikken en je computer moet uitgerust zijn met de software om je elektronische identiteitskaart te lezen. Om mobiel in te loggen, heb je een eenmalige beveiligingscode die je kan aanvragen via www.csam.be.

 

www.mypension.be

Laatste reacties