Magazine

Ontwerp je eigen Vans-sneakers online

In navolging van onder meer Nike, Adidas en Reebok biedt nu ook Vans fans de mogelijkheid om online hun eigen sneakers te ontwerpen. Door te stoeien met patronen, kleuren en prints kan je al een behoorlijk unieke schoen maken. Wil je helemaal een ‘eigen’ stappers, dan kan je die ook nog eens personaliseren met een eigen foto. Het concept bestaat in feite al sinds 1966, toen Vans-oprichter Paul Van Doren al schoenen maakte met elk willekeurig materiaal dat door mensen naar de winkel werd meegenomen. Ook in de Amerikaanse webshop van Vans was het zelf ontwerpen al langer mogelijk. Maar nu dus eveneens op Vans.be.

  

Vijf klassiekers

 

Het is niet zo dat je álle Vans-schoenen naar je eigen hand kan zetten. Maar je kan je wel uitleven op een vijftal klassiekers: Authentic, Era, Old Skool, Classic Slip-On en de Sk8-Hi. ‘Vans Customs’ zijn wel wat duurder dan niet-gepersonaliseerde sneakers: de meeste kosten om en nabij de 100 euro.

 

Online ontwerpen

 

De online editor werkt heel eenvoudig. Kies je model, de kleuren en patronen en maak er je eigen unieke schoen van. Nou ja, ‘uniek’: de opties zijn relatief beperkt, maar bieden toch de mogelijkheid tot 800 verschillende combinaties. En voor 10 euro extra kan je nog een eigen afbeelding toevoegen. Bijvoorbeeld een foto, eigen ontwerp of logo.

 

 

 

Levertijd

 

Als je ontwerp klaar is, plaats je je bestelling en brengt Vans jouw creatieve uitspatting in (eenmalige) productie. Hou wel rekening met een relatief lange levertijd: het duurt vier à zes weken voordat je Vans Customs worden bezorgd. Levering vóór de feestdagen gaat dan ook waarschijnlijk niet meer lukken.

Laatste reacties