Magazine

Tip: opslagruimte vrijmaken op je iPhone via WhatsApp

Is de opslag van jouw iPhone bijna vol? Dan is er een snelle en makkelijke manier om dit op te lossen. In veel gevallen is WhatsApp de boosdoener. Via die chatapp worden immers vaak  tal van foto’s en video’s uitgewisseld en deze nemen veel geheugen in beslag, zeker als je ze daarnaast in je camerarol bewaart. In dit artikel lees je wat te doen.

 

Geheugen checken

 

Allereerst even controleren hoeveel geheugen jouw iPhone nog beschikbaar heeft. Dat doe je als volgt:

  1. Open Instellingen;
  2. Ga naar Algemeen;
  3. Ga naar iPhone-opslag.

 

Nu verschijnt er een pagina waarop je precies kan zien hoeveel van je iPhone-opslag in gebruik is en welke apps daar debet aan zijn. Waarschijnlijk staat WhatsApp ergens bovenaan in het lijstje.

 

 

WhatsApp-bestanden opruimen

 

Gelukkig kan je je WhatsApp-bestanden snel en gemakkelijk opruimen. Je doet het volgende:

  1. Open WhatsApp;
  2. Ga naar Instellingen;
  3. Ga naar Opslag en data;
  4. Ga naar Beheer opslag.

 

Je krijgt nu een pagina te zien met de hoeveelheid opslagruimte die jouw WhatsApp gebruikt en welke bestanden de boosdoener zijn. Onder Controleer en verwijder items vind je alle bestanden die groter zijn dan 5MB. Ook is er overzicht van meest gebruikte chats. Door ontvangen bestanden te verwijderen maak je eenvoudig data vrij op je iPhone.

 

 

Als je bestanden opruimt in WhatsApp, betekent dat niet dat ze ook je in je camerarol verwijderd zijn. Ze worden automatisch in je camerarol bewaard als je bij Opslag en data Media de optie Automatisch downloaden hebt ingeschakeld.
 

Laatste reacties