Magazine

Tip: directe videoberichten versturen via WhatsApp

Is WhatsApp van oudsher een middel van tekstuele communicatie, de laatste jaren zijn daar spraakberichten bijgekomen. Velen gebruiken de app tegenwoordig om letterlijk iets van zich te laten horen. WhatsApp bouwt daar nu op voort met directe videoberichten. Hiermee kan je nu rechtstreeks in de chat korte persoonlijke video’s opnemen en delen. Voor als woorden alléén niet voldoende overbrengen wat jij wilt. In dit artikel laten we je zien hoe het werkt.

 

Hoe verschilt een direct videobericht van een gewone video?

 

Als je je afvraagt hoe een directe video verschilt van een clip die je vanuit je galerij of camera kan toevoegen, staan hieronder de belangrijkste verschillen:

  • Directe videoboodschappen zijn bedoeld om spontaan en persoonlijk te zijn, net als spraakberichten. Ze worden niet opgeslagen in je galerij of filmrol, tenzij je daarvoor kiest;
  • Een directe videoboodschap is beperkt tot 60 seconden, terwijl een gewone video langer kan zijn;
  • Directe videoboodschappen worden automatisch gedempt afgespeeld in de chat, terwijl je voor gewone video’s erop moet tikken om ze af te spelen.

 

Een direct videobericht verzenden op WhatsApp

 

Het sturen van een videobericht is net zo makkelijk als het sturen van een spraakbericht. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd en volg deze stappen:

  1. Open WhatsApp;
  2. Open de chat waarin je het videobericht wilt sturen;
  3. Tik op het microfoonpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om over te schakelen naar de videomodus;
  4. Tik en houd het camerapictogram vast om de video op te nemen;
  5. Laat het camerapictogram los om de opname te stoppen en het videobericht te verzenden. Je kan ook omhoog vegen om de video handsfree te vergrendelen en op te nemen.

 

 

Videoberichten zijn beschermd met end-to-endversleuteling, zodat je berichten beveiligd zijn.

 

Bron: WhatsApp 
 

Laatste reacties