Magazine

Word kunstenaar met Repix: foto-editor en tekenprogramma in één

Update 24-11-2023: deze app is niet meer beschikbaar.


 

Repix is een gratis beeldbewerking-app voor voor Android en iOS die je in staat stelt je doodnormale foto’s om te toveren in ware kunstwerkjes. Met enkel je vingertoppen en een stel digitale kwasten (brushes) maak je in een handomdraai een houtskooltekening of cartoon van je kiekje. Daarnaast beschikt Repix ook over alle functies van een standaard beeldbewerkingprogramma en kun je de helderheid, het contrast et cetera van je foto aanpassen, net als je foto bijsnijden.

 

Het leuke aan Repix is dat je met de 16 filters die je tot je beschikking hebt een hele foto kunt transformeren, maar met de kwasten ook bepaalde delen van een foto kan ‘vingerverven’ en je eigen unieke kunstwerkje maken. Ook kan je verschillende effecten toepassen op één afbeelding.

 

 

Naast de meer dan 28 standaardkwasten kan je extra kwasten aanschaffen in sets van vier, waarmee je een ware Van Gogh wordt. Nee, echt, er is een kwast die het mogelijk maakt de schilderstijl van deze Nederlandse meester te imiteren! Verder heb je diverse artistieke en decoratieve kwasten tot je beschikking, net als kwasten die voor een bepaald effect zorgen. Tot slot kan je je kunstwerk ook nog inlijsten, waarna je het op Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr of Flickr kan delen.

 

 

Repix laat je foto’s importeren uit je fotoalbums of plukt ze van Facebook. Ook kan je nieuwe foto’s maken en bewerken met de app. De interface is heel intuïtief. Je kan de foto’s real-time bewerken en hoeft niet seconden lang te wachten tot een bewerking voltooid is.

 

Zo eenvoudig als de app in gebruik is, zo professioneel is het resultaat. Iemand die niet beter weet, zou denken dat je uren met de afbeelding in de weer bent geweest in Photoshop. Kijk maar eens op de Instagram-pagina van Repix, dan snap je wat we bedoelen.

 

Het enige nadeel van Repix is dat je moet betalen voor extra kwasten. Maar de basisversie kun je dus ‘gewoon’ gratis downloaden voor Android of iOS.

 

Laatste reacties