Magazine

Signal verhoogt limiet groepsgesprekken met video tot 40 gebruikers

Chatapplicatie Signal laat voortaan tot veertig gebruikers tegelijk een videogesprek voeren via zijn app. De non-profitorganisatie achter Signal kondigde de verandering onlangs aan in een blogpost. De app staat bekend om het gebruik van end-to-end-encryptie, wat betekent dat alleen de deelnemers aan het gesprek de berichten of video kunnen bekijken.

 

Concurrentie

 

Signal is een concurrent van WhatsApp en Telegram, die hoog inzet op veiligheid en privacy. Sinds vorig jaar december zijn via de app ook videogesprekken mogelijk, aanvankelijk met vijf personen tegelijk.

 

De nieuwe limiet van 40 deelnemers van Signal is hoger dan die van sommige concurrerende messaging-apps. Zo kan je met WhatsApp maar met acht mensen tegelijk videobellen, terwijl FaceTime van Apple tot 32 personen tegelijk ondersteunt. Telegram daarentegen staat maximaal 1000 deelnemers toe om deel te nemen aan hetzelfde groepsgesprek, maar laat slechts 30 deelnemers hun camera en scherm uitzenden naar de rest van de deelnemers.

 

Open-source-oproepservice

 

In de blogpost legt Signal uit dat het oorspronkelijk een open-sourceoplossing gebruikte voor end-to-end versleutelde groepsvideogesprekken. Omdat het de open-sourceoplossing echter niet betrouwbaar kon schalen om meer dan acht deelnemers te ondersteunen, ontwikkelde het zijn eigen open-source-oproepservice die maximaal 40 deelnemers ondersteunt. De encryptiesleutels die nodig zijn om de gesprekken te beveiligen, komen nog steeds van de apparaten van de gebruikers, niet van de servers.

 

Downloaden

 

Signal is gratis te downloaden voor Android en iOS (mobiel) en Windows (desktop).

Laatste reacties