Magazine

Spotto.be: nieuwe vastgoedsite

Op zoek naar een nieuwe woning of gewoon nieuwsgierig naar het aanbod? Dan surf je waarschijnlijk naar Immoweb, Zimmo, Immovlan, Immoscoop of Biddit. Aan dat rijtje van immobiliënsites kan je nu een nieuwe toevoegen: Spotto.be. Deze site van de Vlaamse Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) belooft af te stappen van de traditionele aanpak: geen klassieke zoekertjeswebsite, maar een “slim vastgoedplatform”.

 

Levensstijl

 

Op Spotto kan je op verschillende manieren de voor jou geschikte woning opsnorren. Enerzijds traditioneel, op woonplaats, anderzijds via “levensstijl”. Bij dat laatste kan je jouw “ideale match” vinden door te zoeken op zaken als reistijd, type pand en omgeving. Ook biedt de site een databank van makelaars en is er een kenniscentrum met nuttige tips.

 

 

Concurrentie

 

Spotto lijkt vooral een aanval op de hegemonie van Immoweb, de grootste immosite van ons land, en in mindere mate op online biedsite Biddit. Toch heeft de CIB niet de pretentie om de grootste vastgoedsite te worden. Wel klinkt het: “Wij bieden een slim platform dat veel verder gaat dan de huidige traditionele zoekertjeswebsites”.

 

www.spotto.be
 

Laatste reacties