Magazine

Fotocollage maken: de 4 beste webtools

Als een foto meer dan duizend woorden zegt, dan vertelt een fotocollage een compleet verhaal. In dit artikel bespreken we vier webapplicaties voor het maken van een fotocollage. Webapp wil zeggen dat je ze kan gebruiken in de webbrowser op je computer. Je hoeft dus geen aparte app te downloaden en kan direct aan de slag. De apps zijn gratis, maar je moet je soms wel registreren of inloggen via een van je socials.

  

Canva

 

Canva is een thuishaven voor wie gratis creatief wil ontwerpen, zonder apps te hoeven downloaden. Ontwerp wat je maar wil met duizenden gratis templates, foto’s, lettertypes en meer. Er is ook een aparte collagetool: maak prachtig ontworpen fotocollages door je afbeeldingen naar de kant-en-klare sjablonen te slepen. Login via Facebook, Google of je e-mailadres en je kan direct aan de slag.

 

 

BeFunky

 

BeFunky is één van de beste gratis online foto-editors, met een waaier aan gereedschappen, effecten en filters. Naast de editor bevat BeFunky een prima collagemaker.

 

 

En die omvat dan weer een mogelijkheid om met je favo pics een fraaie Facebook-cover te compileren.

 

 

Photovisi

 

Op Photovisi klik je in een mum van tijd een fraaie fotocollage bij elkaar. Registratie is niet nodig. Gewoon een template kiezen naar jouw smaak en naar gelang de hoeveelheid foto’s die je wenst te gebruiken. Vervolgens kan je die foto’s opladen vanop je harde schijf of social media en bewerken (vergroten, roteren, positioneren, bijsnijden). Ook kan je teksten toevoegen en een achtergrond(kleur) instellen. Klaar? Dan kan je je kunstwerkje downloaden naar je pc, of meteen e-mailen of delen via de bekende sociale media.

 

 

Fotor

 

Fotor is een online foto-editor met een handige extra feature: een collagemaker. Kies een template met het gewenste aantal foto’s, sleep je foto’s in de vakjes en bewerk de lay-out (rand, hoeken afronden, achtergrondkleur of -patroon) naar believen. Fotor is ook beschikbaar als gratis app/software voor iPhone, Android, Mac en Windows (8). Hier lees je er meer over.

 

 

Oorspronkelijk gepubliceerd in 2013, gereviseerd op 15 maart 2023.

Laatste reacties