Magazine

Timeline Movie Maker: maak een film van je Facebook-tijdlijn

Slechts 20 procent van de Facebook-gebruikers vindt de Timeline, de geheel vernieuwde profielpagina, een goed idee. Dat blijkt uit een zopas gehouden onderzoekje van opiniepeiler SodaHead, dat de resultaten in een infografiek vervatte. Privacyproblemen en een onprettige lay-out zijn veel gehoorde klachten. De kans is echter klein dat Facebook de klok terugdraait: de tijdlijn is inmiddels verplichte kost. Om de wereldwijde Facebook-populatie toch wat enthousiaster te krijgen voor het nieuwe profiel, introduceerde de internetreus, samen met een marketingbureau, de Timeline Movie Maker. Een applicatie, waarmee je in no-time een filmpje van je (online) leven in mekaar kan laten steken. En het resultaat is erg 'likeable', zullen ook de tijdlijn-haters moeten beamen.

 

Promotietool

 

De Timeline Movie Maker is in essentie een promotietool, waarmee Facebook de mogelijkheden van de tijdlijn in de kijker wil zetten. Dat lukt heel aardig, want de toepassing leidt, zonder veel inspanningen, tot flitsende filmpjes, die intussen al veelvuldig op Facebook gedeeld worden. Om de applicatie te kunnen gebruiken, moet je de tijdlijn hebben geactiveerd en minimaal 75 foto's hebben gedeeld. Surf naar www.timelinemoviemaker.com (Engelstalig), klik op de groene knop en geef toestemming om te connecteren.

 

 

De film van je (Facebook-)leven

 

Op basis van je foto's en eventueel video's wordt vervolgens volautomatisch een video van circa 50 seconden gegenereerd waarin je leven tijdlijngewijs voorbij flitst. Voor de selectie van de foto's kijkt Facebook naar de comments en likes op je profiel. Daarna kan je nog eventuele wijzigingen aanbrengen en er een muziekje onder zetten. Je hebt de keuze uit vijf soundtracks. Tevreden? Dan kan je de film van je leven eenvoudig delen met je Facebook-kameraden. Delen via YouTube is in principe niet mogelijk, al wisten toch al heel wat Timeline-video's YouTube via een omweg te bereiken. Zoals ook onderstaand voorbeeld.

 

 

Of de Timeline Movie Maker meer Facebookers warm kan krijgen voor de tijdlijn is afwachten. Maar dat je er zonder veel moeite een fraai, egostrelend videoportret mee kan maken, is evident!

Laatste reacties