Magazine

Tip: aantal vind-ik-leuks uitschakelen op Instagram

Vind jij ook dat het op Instagram te veel draait om de ‘kijkcijfers’: het aantal vind-ik-leuks en aantal weergaven? Word je er misschien onzeker door? Gaat het bij jou om de kwaliteit, niet om de kwantiteit? Dan kan je die cijfertjes met één schuifje uitschakelen. Ook kan je de likes bij je berichten onzichtbaar maken voor anderen, zodat je niet langer het gevoel hebt dat je aan een wedstrijd meedoet om de meeste likes.

  

Welzijn

 

Instagram denkt dat het verbergen van het aantal vind-ik-leuks beter is voor het welzijn van haar gebruikers. Zo denkt het bedrijf dat gebruikers berichten niet meer liken om de populariteit. In plaats daarvan hoopt men bij Instagram dat gebruikers berichten gaan liken om hun inhoud. Ook zou het gebruikers minder onzeker maken over de keuze om een foto of video wel of niet te delen.

 

Vandaar dat Instagram de volgende functionaliteiten heeft bedacht.

 

Vind-ik-leuks van anderen verbergen

 

Om het aantal vind-ik-leuks voor berichten van andere accounts te verbergen, ga je vanuit je profielpagina naar Instellingen > Privacy > Berichten. Schuif dan het schakelaartje open bij Vind-ik-leuks verbergen.

 

 

Zijn die likes dan helemaal voor jou verdwenen? Nee, dat ook weer niet. Als je onder een bericht op ‘anderen’ tikt, krijg je nog steeds de lijst van vind-ik-leuks of weergaven te zien. Maar er staat dus geen getal meer bij; je kunt ze hooguit zelf gaan tellen!

 

Vind-ik-leuks bij jezelf verbergen

 

Wil jij andere niet opschepen met jouw kijkcijfers en al helemaal niet opscheppen? Dan kan je de vind-ik-leuks en weergaven ook bij je eigen berichten uitschakelen.

 

Dit gaat alleen per bericht. Klik op de drie puntjes rechtsboven en kies voor Aantal vind-ik-leuks verbergen. Je kan hier eventueel ook de mogelijkheid tot opmerkingen plaatsen uitschakelen.

 

 

Voorlopig blijft het weergeven van vind-ik-leuks dus een persoonlijke keuze.

Laatste reacties