Magazine

BeCommerce en SafeShops.be gaan fuseren

BeCommerce en SafeShops, de twee Belgische sectorverenigingen voor e-commerce, kondigen aan om samen verder te gaan. Door hun krachten te bundelen hopen ze verder bouwen op de inspanningen om de Belgische e-commerce op een veilige, betrouwbare en duurzame manier stimuleren. Als consument ken je deze verenigingen wellicht van het keurmerk dat ze aan webshops toekennen. Binnenkort wordt dat dus één gezamenlijk keurmerk.

 

E-commerce in België

 

De Belgische e-commerce-sector heeft de voorbije jaren, onder meer door de coronacrisis, een belangrijke positie ingenomen in onze maatschappij. Online handel is niet langer een ’trend’, het is uitgegroeid tot een volwaardig, relevant onderdeel van de Belgische economie. De sector omvat zo’n 50.000 webshops, goed voor een omzet van 11,7 miljard euro, aldus BeCommerce.

 

Sectorverenigingen

 

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be bouwen al jaren aan een omgeving waarin online aankopen van producten en diensten veilig en betrouwbaar kunnen verlopen, zowel voor de consument, online klant als voor de Belgische webwinkel. Door hun krachten te verenigen, kan er nog beter beantwoord worden aan de behoeften van alle online handelaren, zowel grote als kleine, aldus de verenigingen in een persbericht.

 

De nieuwe vereniging zal zich richten op het stimuleren van de Belgische digitale economie. Enerzijds door de online klant te informeren dat digitale handel op een veilige, betrouwbare en duurzame manier kan gebeuren. Anderzijds door webshops een kader aan te reiken om op de ‘juiste’ manier naar de consument of bedrijfsklant te gaan.

 

Hoe de nieuwe organisatie zal heten of eruit zal zien, is nog niet bekend.

Laatste reacties