Magazine

Nieuwe functie op Instagram: notities

Instagram heeft er zopas een nieuwe functie bij gekregen. Het gaat om notities (‘Notes’). Zo’n notitie is een kort statusbericht dat boven je profielfoto in je inbox verschijnt en na 24 uur verdwijnt. Notities worden wereldwijd gelanceerd; Europa en Japan zijn als eerste aan de beurt, meldt Instagram (Meta) op Twitter.

  

Hoe het werkt

 

Notities zijn korte berichten van maximaal 60 tekens die alleen tekst en emoji’s bevatten en die worden weergegeven in een nieuwe, horizontale rij van profielfoto’s in je inbox, boven je DM’s. Om een notitie te maken, ga je linksboven naar je profielfoto en tik je op de +. Typ je berichtje en selecteer met wie je het wilt delen: met volgers die je zelf ook volgt, of met Beste vrienden.

 

Mensen krijgen geen melding als je een notitie maakt. Ze kunnen je notitie 24 uur lang bekijken en beantwoorden met een regulier chatbericht.

 

Als je Notities niet ziet in je Instagram-inbox, moet je misschien je app updaten.

 

 

Waarom notities gebruiken?

 

Notities zijn de minst opdringerige Instagram-communicatie, stelt Hootsuite. Ze komen niet met meldingen en zijn weggestopt in de inbox. Ze zijn subtieler dan Stories en minder direct dan een DM sturen.

 

Voor bedrijven zijn notities wellicht een efficiënte manier om aankondigingen te doen, omdat ze bovenaan de inbox van je publiek staan ​​en niet verloren gaan in het lawaai van Stories.

Laatste reacties