Magazine

Tip: bekijk Instagram-volgers in chronologische volgorde

Update 09-2021: het is inmiddels ook via de browserversie van Instagram niet meer mogelijk om volgers in chronologische volgorde te bekijken.

 


 

Het was even schrikken vandaag voor stalkers, creeps en andere fanatici: de volgers van een Instagram-account verschijnen niet meer in chronologische volgorde. Je kan dus niet meer zien welke volgers bijvoorbeeld je ex er recentelijk bij heeft gekregen en welke personen hij of zij zelf onlangs is gaan volgen. Toch is panikeren niet nodig, want er is nog wel degelijk een manier om chronologisch door die lijsten te struinen.

 

De update betreft namelijk alleen de mobiele app van Instagram. Als je het sociale platform via je browser benadert, kan je de lijsten bij ‘volgers’ en ‘volgend’ nog steeds chronologisch bekijken.

 

Het enige wat je dus hoeft te doen is via een webbrowser naar Instagram.com te surfen (dat kan ook op je mobiele telefoon) en aldaar in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens surf je naar een account (desgewenst via de zoekfunctie), waar je de lijsten onder ‘volgers’ en ‘volgend’ vindt.

 

Je zal trouwens ontdekken dat de meeste functies van de app tegenwoordig ook in browserversie van Instagram zitten, inclusief chatberichten versturen en verhalen bekijken. Om zelf berichten en verhalen te plaatsen heb je echter nog steeds de app nodig. De browserversie is dus vooral interessant voor de gluurders onder ons.

Laatste reacties