Magazine

Nieuwe zoekfunctie in Google voor vacatures in België

Zoek je via Google naar een job, dan toont de zoekmachine binnen een speciaal venster in de zoekresultaten om dat zoeken te vergemakkelijken. Daartoe werkt Google samen met onder meer de overheidsdiensten VDAB, Forem en Actiris, en met bedrijven als Randstad en Jobat. Op die manier moeten honderdduizenden vacatures gemakkelijker vindbaar worden, aldus de zoekgigant. De functie, Google for Jobs gedoopt, zal de komende week worden uitgerold voor alle gebruikers in België.

 

Hoe het werkt

 

Google for Jobs is een geen speciale zoeksite, maar is geïntegreerd in Google Zoeken, de reguliere zoekmachine dus. Wanneer je met bepaalde termen een vacature zoekt (bijvoorbeeld “magazijnier Brussel”) vind je boven de reguliere zoekresultaten een widget met een drietal recente vacatures vanop verschillende websites. Boven- of onderaan kan je doorklikken naar een speciale vacaturezoekpagina, waarop je via allerlei criteria (afstand, plaats, datum van plaatsing, fulltime/parttime en werkgever) kan struinen doorheen duizenden vacatures van verschillende websites tegelijk.

 

 

De zoekmodule betekent concurrentie voor metajobzoekmachines als Indeed, Careerjet en Neuvoo, die min of meer hetzelfde doen.

 

Protest

 

En van concurrentie gesproken: een maand geleden werd Google nog door meerdere buitenlandse vacaturesites beticht van oneerlijke zoekmachine. Google for Jobs is namelijk al in meerdere landen actief en daar vinden sites als Stepstone en Jobindex dat Google op deze manier bezoekers van hen afsnoept. De grote jobsite Monster daarentegen steunt dan weer het verweer van Google dat ze met hun jobmodule juist voor meer trafiek naar die sites zorgen.

 

Verder benadrukt Google dat de nieuwe functie openstaat voor alle websites die hun vacatures willen integreren.

Laatste reacties