Magazine

8 veelgestelde vragen over Instagram Verhalen Hoogtepunten

Sinds 2017 is het mogelijk om je Instagram Verhalen langer dan 24 uur zichtbaar te houden op je profiel. De verhalen die je geplaatst hebt, kan je voor de eeuwigheid vastpinnen door er zogenaamde hoogtepunten (‘highlights’) van te maken. Als je graag van die mogelijkheid gebruikmaakt, stuit je wellicht op onderstaande vragen, die we zo helder mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

  

1. Hoe kan ik eerder geplaatste verhalen aan een hoogtepunt toevoegen?

 

Dat kan alleen met verhalen die zijn opgeslagen in je archief. Zorg er daarom voor dat je bij Instellingen > Privacy > Verhaal de optie Opslaan in archief hebt geactiveerd.

 

Je verhalenarchief vind je in het hoofdmenu, vanaf je profielpagina bereikbaar via de drie streepjes rechtsboven. Open het verhaal naar keuze en tik onderaan op Uitlichten.

 


 

2. Hoe voeg ik een verhaal aan een bestaand hoogtepunt toe?

 

Daartoe ga je naar je profielpagina, open je het hoofdmenu en kies je voor Archief. Open het verhaal van jouw keuze en tik onderaan op Uitlichten. Voeg het verhaal toe aan het hoogtepunt van jouw keuze.

 


 

3. Hoeveel verhalen kan je in één hoogtepunt stoppen?

 

Er zit een limiet aan het aantal verhalen dat één hoogtepunt mag bevatten, namelijk 100. Je kan wel een onbeperkt aantal hoogtepunten creëren.

 


 

4. Hoe kan je een hoogtepunt volledig verwijderen?

 

Tik op de omslag van het betreffende hoogtepunt en houd even vast. Vervolgens ontrolt zich een menu met opties, waaronder het verwijderen van het hoogtepunt.

 


 

5. Hoe maak ik een mooie omslag voor mijn hoogtepunt, bijvoorbeeld met iconen?

 

Met een goede omslag kan je je profielbezoekers prikkelen om je hoogtepunten te openen. Om een omslag te bewerken handel je als volgt:

 

  • Open het hoogtepunt;
  • Tik rechtsonder op de drie puntjes bij Meer;
  • Tik op Hoogtepunt bewerken;
  • Tik op Omslag bewerken.

 

Vervolgens kan je een ander verhaal als omslag kiezen, of je selecteert een afbeelding in je fotorol.

 

Wil je zelf een mooie highlight cover maken, met een icoon? Dat kan gratis met de website of app Canva.

 

 


 

6. Kan ik zien wie mijn hoogtepunten bekeken hebben?

 

Nee, behalve als het een recent verhaal betreft: het aantal weergaven en de lijst van kijkers blijft zichtbaar tot 48 uur na het plaatsen van het verhaal.

 


 

7. Er verdwijnen verhalen uit mijn hoogtepunt zonder dat ik ze verwijderd heb. Hoe kan dat?

 

Het lijkt erop dat dit een bug is. Sommige verhalen worden dan ineens niet meer weergegeven, terwijl ze technisch gezien wel nog in het hoogtepunt zitten.

 

Naar onze ervaring gebeurt dit alleen als je een actief verhaal aan een hoogtepunt toevoegt. Van zodra het verhaal niet meer actief is (na 24 uur dus) worden alle verhalen in het hoogtepunt weer constant weergegeven.

 

Je kan dus best even wachten met het toevoegen van een nieuw verhaal totdat het niet meer actief is.

 


 

8. Zijn verhalen in hoogtepunten zichtbaar voor volgers voor wie ze verborgen waren?

 

Nee. Als je een verhaal voor iemand hebt verborgen, zal het voor die persoon ook niet zichtbaar zijn in je hoogtepunt. Tenzij je het verhaal voor die persoon terug zichtbaar hebt gemaakt voordat het verhaal inactief werd.

 

Hetzelfde geldt voor verhalen die je in de Beste vrienden-modus hebt gepubliceerd (met de groene cirkel): eens toegevoegd aan een hoogtepunt, zullen zo ook dan alleen zichtbaar zijn voor personen die je in je verhaalinstellingen als Beste vrienden hebt aangemerkt.

Laatste reacties