Magazine

Tip: status actief in Facebook Messenger in- of uitschakelen

Net zoals in WhatsApp is het in Facebook Messenger mogelijk om je online status te verbergen. Dat betekent dat anderen niet kunnen zien of je online bent of wanneer je voor het laatst online was. En dat betekent meer privacy.

 

Status actief

 

Standaard is je status actief op Facebook Messenger ingeschakeld. Dat betekent dat jouw status zichtbaar is voor anderen, terwijl jij die van anderen kan zien. Dat laatste betekent dat je precies kan zien wie er momenteel gebruikmaken van de Facebook of Facebook Messenger en wie er op welk tijdstip voor het laatst actief was.

 

Vind je het niet prettig dat anderen je kunnen ‘zien’, dan heb je de mogelijkheid om deze functie uit te schakelen. Maar dat betekent wel dat de status van anderen ook niet meer zichtbaar zal zijn voor jou. Wel zo eerlijk, niet?

 

De status in- of uitschakelen

 

Deze functie is niet beschikbaar op computers, maar wel in de app op mobiele apparaten.

 

In de apps voor iPhone en Android, alsook in de app voor iPad doe je het volgende:

  1. Tik vanuit Chats op je profielfoto linksboven. Tik de profielfoto maar heel even aan; langer inhouden leidt tot het menu om van account te wisselen.
  2. Tik op Status Actief.
  3. Tik naast Weergeven wanneer je actief bent om dit in of uit te schakelen.
  4. Tik op Inschakelen of Uitschakelen om je keuze te bevestigen.

 

 

In de app Messenger Lite doe je het volgende:

  1. Tik vanuit Start rechtsboven op tandwieltje.
  2. Tik op je naam bovenaan.
  3. Tik op Status Actief om je status actief in of uit te schakelen.
  4. Tik op Inschakelen of Uitschakelen om je keuze te bevestigen.

 

Je status op Facebook.com in- of uitschakelen

 

Los van je status in Messenger staat je status op Facebook.com. Deze heeft betrekking tot de lijst van contacten die in de rechter kolom van de startpagina verschijnt, in de browser-versie van Facebook dus, niet in de app.

 

Ook hier geldt dat anderen jou online kunnen zien en andersom. Wil je dat niet, zet dan je status op inactief:

  1. Klik bij Contacten rechts op de drie bolletjes.
  2. Klik op Status actief schakel deze vervolgens in of  uit.

 

 

Je kan je status ook alleen voor bepaalde mensen in- of uitschakelen:

 

Laatste reacties