Magazine

Tip: Facebook Messenger deactiveren

Ben je Facebook even beu, dan kan je het sociale netwerk tijdelijk (zolang je dat wilt) deactiveren. Je account wordt dan niet verwijderd, maar het is simpelweg even onzichtbaar voor jou en anderen. Zodra je dat wenst, zet je Facebook weer ‘aan’. Maar hoe zit dat met Messenger, het chatprogramma van Facebook? Wordt dit dan ook automatisch gedeactiveerd?

 

Nee. Messenger is al geruime tijd een aparte mobiele app. Daarom heeft Facebook onlangs besloten dat je Messenger apart van Facebook moet deactiveren. Nou ja, ook niet helemáál apart, want om Messenger het zwijgen op te leggen, moet je eerst Facebook zelf deactiveren. In vroeger tijden kon je Facebook en Messenger samen in één keer op non-actief zetten.

 

Hoe doe je het?

 

Je dient dus eerst Facebook te deactiveren. Daarvoor ga je naar Instellingen > Algemeen > Account beheren. Als je dat gedaan hebt, open je Messenger via de mobiele app. Tik in de linkerbovenhoek op je profielfoto en ga dan naar Privacy en voorwaarden > Messenger deactiveren. Voer je wachtwoord in en tik op Doorgaan en vervolgens op Deactiveren. Klaar. Het icoontje van Messenger is nog zichtbaar, maar de app is nu niet meer actief. Je kan dat icoontje natuurlijk wel verwijderen als je dat wilt.

 

 

Wat zijn de gevolgen?

 

Als je Messenger deactiveert, kan je geen chatberichten versturen naar of ontvangen van vrienden. Sommige informatie blijft zichtbaar voor anderen, zoals je naam en gespreksgeschiedenis.

 

Hoe kan je Messenger weer opnieuw activeren?

 

Om Messenger opnieuw te activeren, open je de Messenger-app (nadat je die eventueel opnieuw gedownload hebt) en meld je je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: als je dat doet, wordt ook Facebook weer geactiveerd.

 

Als je uitsluitend Messenger wilt gebruiken en Facebook zelf niet, dan is het dus een kwestie van alleen Facebook deactiveren. Uitsluitend Facebook gebruiken zonder Messenger is niet mogelijk: als je Facebook actief is, ben je zichtbaar op Messenger en kunnen mensen jou berichten sturen. Al krijg je die berichten niet te zien als geen Messenger-app hebt en ook de browserversie van Facebook niet gebruikt.

Laatste reacties