Magazine

Aparte webversie voor Facebook Messenger

Update woensdag 15 april 2015: de online versie van Messenger is intussen ook in België beschikbaar.

 

Facebook Messenger heeft sinds vandaag een eigen website: Messenger.com. Deze is volgens Facebook bedoeld voor gebruikers die geen andere afleiding willen hebben, zoals op Facebook het geval is, en zich alleen op het gesprek willen richten. De webversie is nagenoeg identiek aan de apps voor iOS en Android. Het is vooralsnog echter niet de bedoeling dat de chatfunctie wordt losgekoppeld van facebook.com, zoals op de mobiele telefoon wél het geval is. Op een computer kan je dus blijven chatten binnen de vertrouwde Facebook-omgeving.

 

De webversie (zie onderstaande screenshot van Re/code) wordt momenteel wereldwijd uitgerold en is bij ons nog niet beschikbaar. Momenteel vind je dus enkel informatie over Messenger op de website. Eenmaal beschikbaar kan je via de site chatten met je FB-contacten, media versturen en een video- of telefoongesprek starten. Ook kunnen gebruikers desktop-notificaties inschakelen om via de browser op de hoogte te worden gehouden over nieuwe chatberichten. 

 


Bron: Re/code

 

Het lijkt erop dat Facebook zijn Messenger steeds meer als een op zichzelf staande dienst wil vermarkten – als een volwaardige berichtenapp en niet slechts 'een onderdeel van'. De lancering van de website lijkt die strategie te bevestigen.

 

Ook WhatsApp, de andere berichtendienst van Facebook, kent sinds enige tijd een webversie.  

Laatste reacties