Magazine

Tip: profielfoto’s op Instagram in volledig formaat downloaden

Instagram staat bol van de content, maar andermans foto’s en video’s downloaden kan officieel niet. Er zijn echter zijwegen waarmee dat toch mogelijk is – zie de instructies voor foto’s en video’s. Maar hoe zit het met de profielfoto op Instagram? Je kan op de thumbnail klikken of tikken, maar daardoor wordt deze niet groter. Gelukkig bestaat er ook een oplossing voor het downloaden van een Instagram-profielfoto in de originele grootte.

 

Het enige wat je hoeft te doen, is naar de website Inflact.com te gaan. Daar vul je de gebruikersnaam van het betreffende profiel in. Tik of klik vervolgens op ‘Download’ en voilà, de profielfoto verschijnt in de best mogelijke versie, afhankelijk van de omvang waarin deze werd geüpload door de gebruiker. Dit is óók mogelijk bij private accounts.

 

 

De uitbater van de dienst beklemtoont dat deze geheel anoniem is. Logisch, want je hoeft niet eens met je Instagram-gegevens te zijn ingelogd. Ook als je door een account bent geblokkeerd kan je via deze dienst de profielfoto downloaden.

Laatste reacties