Magazine

Vlaams Parlement lanceert nieuwe website en YouTube-kanaal

Vlaamsparlement.be steekt sinds vandaag in een nieuw kleedje. 'Transparantie' vormde daarbij het sleutelwoord en dat betekent dat je via de site nog beter en sneller inzicht krijgt in het werk van onze vertegenwoordigers. Daarnaast opende het Vlaams Parlement een eigen YouTube-kanaal, waarop je de plenaire vergaderingen en die van de belangrijkste commissies live kan volgen. Nieuw is dat je ze ook kan herbekijken.

 

Daarnaast werd flink gesleuteld aan de structuur en verpakking van de site. Uit onderzoek bleek dat de bezoeker vooral op zoek is naar de volksvertegenwoordigers, de agenda van de vergaderingen en de parlementaire documenten. Deze informatie staat op de nieuwe website dan ook prominent op de homepagina.

 

De volksvertegenwoordigers hebben allen een eigen pagina met hun biografie en het overzicht van hun initiatieven. Bij elke vertegenwoordiger kan je je via de knop 'Blijf op de hoogte' inschrijven op een nieuwsbrief met updates over het betreffende parlementslid. Die ontvang je dagelijks danwel wekelijks via e-mail.

 

De website werd gescreend door AnySurfer zodat ze toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

 


 

 

www.vlaamsparlement.be

Laatste reacties