Magazine

Volg Eurosong 2013 op de voet via deze sites

Songfestivalminnend Europa maakt zich weer op voor een weekje entertainment van de bovenste plank. Goede en (vooral) slechte liedjes, hilarische outfits, nervositeit, roddel en achterklap vormen de welbekende ingrediënten van het Eurosong-circus, dat zijn tenten heeft heeft opgeslagen in het Zweedse Malmö. Europa's beste liedje wordt gekozen na twee halve finales – op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei – en de grand finale op zaterdag 18 mei. Het is de vraag of er voor onze eigenste Roberto Bellarosa überhaupt een finaleplaats is weggelegd, want de bookmakers geven de Waalse 'voice' weinig kans. Wie niets van het potsierlijke liedjesfestijn wil missen, kan zich tegoed doen aan onderstaand overzichtje van de – naar onze smaak – beste Eursong-sites en -apps.

 

Eurosong.be

 

Eurosong.be is al sinds jaar en dag, sinds 15 jaar om precies te zijn, dé site waar je als Eurosongliefhebber je hart kan ophalen. Een zestienkoppige redactie verwent je doorlopend met nieuws, achtergronden, interviews, video's en foto's. Eurosong.be covert het ganse Eurovisie-gebeuren, maar de Belgische verwikkelingen krijgen uiteraard net wat extra aandacht.

 


 

deredactie.be

 

Pijnlijke herinneringen op de Songfestival-pagina van VRT's deredactie.be. In de reeks "Was het nu 70, 80, 90 of 2000" worden onder meer "Rendez-vous" van Pas de Deux, de danspasjes van Nicole en Hugo én de onvermijdelijke jurk van Barbara gememoreerd. Maar je vindt er ook een overzicht van alle Eurosong-deelnemers van dit jaar (met video's) en natuurlijk het laatste nieuws over de verrichtingen van Roberto & co. Is je nieuwshonger nog niet gestild, dan verwijzen we je voor nog meer ditjes en datjes van voor en achter de schermen naar HLN.be.

 


 

Eurovision013TV

 

Eurovision013TV is de naam van een onofficieel Songfestival-kanaal op YouTube. Je vindt er onder meer een overzicht van alle 39 meedingende liedjes.

 


 

www.eurovision.tv

 

De officiële site, met alle ins en outs, multimedia én de complete Songfestival-historie, laten we hier uiteraard niet onvermeld.

 


 

Mobiele app

 

De officiële Eurosong-app mag in ons overzicht evenmin ontbreken. Die voorziet je immers doorlopend van nieuws, foto's, en video's van alle deelnemers. Voor 1,29 euro per stuk kan je de liedjes ook downloaden. Tijdens het festival zelf – de halve finales en finale – kan de app als tweede scherm dienen met nieuws en interviews met de deelnemers. Tijdens de puntentelling kan je de score bijhouden. De app is gratis te verkrijgen in de App Store van Apple en de Play Store van Android.

Laatste reacties