Magazine

Zalando beste webwinkel van België

Zalando was gisteren de grote winnaar van de BeCommerce Awards 2013, georganiseerd door brancheorganisatie BeCommerce. De schoenen- en kledingwinkel ging aan de haal met de BeCommerce Overall Award, wat volgens de vakjury vooral in de 85% naamsbekendheid ligt die Zalando in korte tijd in ons land wist op te bouwen. De BeCommerce Awards worden uitgereikt als beloning voor de "meest actieve, creatieve, innovatieve, eerlijke en geliefde e-shops". BeCommerce ontving dit jaar een record van 195 inschrijvingen (120 vorig jaar). We zetten de winnaars voor je op een rij.

 

Vakprijzen

 

De vakprijzen worden gekozen door een jury van prominenten en deskundigen uit de Belgische thuiswinkelbranche. De hoofdprijs ging dus naar Zalando, maar er werd ook nog een aantal specifieke vakprijzen uitgedeeld:

 

– Beste starter: Famousbox.be (kleding)

– Beste webshop met mobiele toepassing: NMBS (vervoer)

– Beste grensoverschrijdende e-shop: Newpharma.be (apotheek)

– Meest milieuvriendelijke e-shop: Yves-Rocher.be (schoonheid en gezondheid)

 

Dit jaar reikte juryvoorzitter Michel Koch voor het eerst ook een prijs uit voor een startende e-shop die letterlijk vanuit zijn kelder of zolder zijn zaak opbouwt. Die prijs ging naar Mookum.com, een platform voor de ontwikkeling van innovatieve design- en lifestyleproducten.

 

Publieksprijzen

 

Gedurende drie weken konden consumenten via de BeCommerce-site in negen categorieën hun favoriete webwinkel kiezen. Dit door middel van een rapportcijfer. De webwinkels met de beste rapportcijfers (minimaal 75 beoordelingen) zijn ervandoor gegaan met de publieksprijzen:

 

– Auto en toebehoren: Mols.be

– Consumentenelektronica: Replacedirect.be

– Huis, tuin en dier: Ledsky.be

– Kleding: Vente-Exclusive.com

– Multimedia: Bol.com

– Ontspanning en vrije tijd: Smartphoto.be

– Reizen: Sunjets.be

– Schoonheid en gezondheid: Lensonline.be

– Vliegtickets: Jetairfly.com

 

BeCommerce verwacht dat het aantal elektronische aankopen in 2013 zal toenemen en dat de online bedrijven verder zullen groeien.

Laatste reacties