Magazine

VTM Nieuws lanceert nieuwe website en app

VTM Nieuws had vandaag zélf wat nieuws in petto: een fonkelnieuwe website en een grondig opgefriste mobiele app. Nieuws.vtm.be kreeg beduidend meer dan een vers likje verf. De site werd volledig gerestyled naar hedendaagse webmaatstaven, waarbij de lay-out zich automatisch aanpast aan het toestel waarop je haar raadpleegt (desktop, tablet of mobiel). Inhoudelijk werd het aanbod uitgebreid en beter gestructureerd. VTM zet hoog in op mobiel, met vernieuwde apps voor op de smartphone en tablet. "Met de vernieuwing wil VTM Nieuws nog korter op de bal spelen, de klok rond," klinkt het aan de Medialaan.

 

Het was nog even wachten op de restyling van de VTM Nieuws-site, nadat de hoofdsite van VTM afgelopen zomer al volledig verbouwd werd. Het nieuwe VTM Nieuws oogt fris en eigentijds, maar wil ook inhoudelijk volop de strijd aangaan met de gevestigde online nieuwsbronnen. Met doorlopende berichtgeving en natuurlijk veel video's – fragmenten en volledige uitzendingen – die voortaan worden samengebracht in de Videozone. Alles gratis, al moet je de reclame natuurlijk op de koop toe nemen. Berichten en video's over belangrijke onderwerpen worden samengebracht in dossiers. Verder vind je op de site een uitgebreid weerbericht voor jouw gemeente, evenals verkeersinformatie van het Vlaams Verkeerscentrum.

 


 

Ook de VTM Nieuws-app, voor iOS en Android, ging mee in de Vilvoordse vernieuwingsdrang. Op de app krijg je het nieuws uit binnen- en buitenland meteen in beeld, kan je live en uitgesteld kijken naar alle reportages en uitzendingen van VTM Nieuws en kan je video's en berichten bewaren om ze later te bekijken in 'Mijn VTM NIEUWS'. Via 'NU' krijg je het meest recente nieuws, terwijl het gebeurt. En als er echt groot nieuws is, krijg je via de app een bericht.

 

Online nieuws is tegenwoordig big business en dat hebben ze bij VTM nu ook in de smiezen. Pas sinds maart 2013, toen 'Het Nieuws' veranderde in 'VTM Nieuws', wordt volop de digitale kaart gespeeld en sinds vandaag dus nog een beetje meer.

 

Laatste reacties