Magazine

Zelf animatiefilms maken met Moovly

In de viral content van sites als Buzzfeed duiken tegenwoordig dikwijls van die animatiefilmpjes op waarin een complex onderwerp op een heldere manier wordt uitgelegd. Het leuke is dat je dergelijke filmpjes ook heel eenvoudig zelf kan maken. Dankzij Moovly.com, welteverstaan. Daarmee ‘drag en drop’ je in no time, zonder technische kennis, een professionele animatievideo in elkaar. Nuttig om een multimediapresentatie mee aan te kleden, of om te delen op je website of social media. Oh ja, Moovly.com is ook nog eens een webdienst van Belgische makelij en hard bezig om de wereld te veroveren!

  

Moovly werkt een beetje als een ‘gewone’ video-editor, maar dan ene waar je clipart-plaatjes in kan schuiven die je vervolgens kan ‘animeren’ naar jouw wil: kantelen, draaien, in- en uitfaden, vergroten en verkleinen, enzovoort. Er is een grote keuze aan afbeeldingen, maar desgewenst kan je ook eigen (.gif-)bestanden opladen en invoegen. De editor is uiterst eenvoudig en intuÏtief in gebruik. De finishing touch is de voice-over. Vervolgens kan je je creatie downloaden en opslaan, en/of meteen delen via sociale media. Check de gallery voor inspirerende voorbeelden.

 

 


 

Het aardige is (je vroeg het je al af) dat Moovly gratis is, mits je je video niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Bovendien zijn er wat restricties ten opzichte van de premium-formules (vanaf 10 dollar per maand). Zo mag je filmpje niet langer dan tien minuten duren en is de beeldkwaliteit beperkt tot standaard definitie (480p).

 

Het Belgische Moovly is hard op weg om een grote internationale speler te worden op het gebied van online presentatiesoftware. Het bedrijf haalde inmiddels al 1,2 miljoen euro aan durfkapitaal op en opent binnenkort een kantoor in de VS.

Laatste reacties