Magazine

Zie de treinen rijden op NMBS Train Map

Een handige tip voor de fervente treinreiziger: op Train Map van NMBS krijg je een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. De interactieve kaart verschaft ook de nodige reisinformatie en past zo in het beleid van de NMBS om de reiziger zo goed en actueel mogelijk te informeren.

  

Met Train Map kan je zoeken op route, treintype, station of treinnummer. Een klik op een trein toont zijn traject met tussenstops, vertrektijden en eventuele vertragingen. Je kan inzoomen op de plattegrond om details van het traject te zien.

 

 

De lancering van Train Map is slechts het begin, belooft de NMBS, wat de het bedrijf werkt aan de verdere verrijking van de informatie (werken aan het spoor, verstoord treinverkeer enzovoort). Enige jaren geleden waren enkele van deze diensten ook al beschikbaar op de website Railtime, toen de reizigersinformatie nog door Infrabel werd verzorgd.

 

De huidige versie van Train Map is gebaseerd op meetpunten in het spoor om de realtime info aan te passen. In de toekomst zal daarnaast ook gebruik gemaakt worden van geolokalisatie en GPS-signalen.

 

De kaart is te vinden op trainmap.belgiantrain.be via de webbrowser op je pc, tablet of smartphone. Er is dus geen mobiele app.

Laatste reacties