Magazine

Webshop: SkiLi, skikleding en -accessoires huren

Update: deze website is niet meer actief.

Nu de zomer stilaan zijn einde nadert, ga je wellicht alweer je wintersportvakantie boeken. Waarschijnlijk doe je dat online, op één van de vele reisboekingswebsites. Maar wist je dat er ook een site bestaat waarop je skikleding en -accessoires kan huren? Handig, want goeie skikledij is niet goedkoop en ligt de meeste tijd niets te doen in de kast. Op SkiLi.be huur je je complete ski-uitrusting, desgewenst voor het hele gezin. Behalve de ski’s zelf dan.

 

Gat in de markt

 

Het Gentse bedrijfje SkiLi begon in 2014 als een project van enkele studenten. Ze schraapten hun spaargeld bij elkaar om een groot aantal skipakken in te kopen en die te gaan verhuren. Een gat in de markt, want een skipak is niet alleen duur, maar wordt bovendien weinig gebruikt. En bij de kinderen komt er ook nog eens bij dat ze eruit groeien. Aanvankelijk bood SkiLi alleen skipakken voor kinderen aan. Maar al snel konden ook papa en mama er terecht voor een complete wintersportuitrusting van hoge kwaliteit.

 

Hoe het werkt

 

Bij SkiLi huur je jassen en broeken, alle van het merk O’Neill. Ook kan je er helmen, brillen en handschoenen huren. Je kan ook kiezen voor een pakket, waarin al deze zaken tegen een voordelig tarief zijn samengebracht. De huurprijzen voor de pakketten variëren van 65 tot 95 euro, voor tien dagen all-in, dat wil zeggen inclusief wassen en behandeling, en inclusief verzending en retour. Bedenk daarbij dat alleen al een goeie O’Neill-jas in de winkel 150 tot 200 euro kost. Je krijgt het pakket drie dagen voor vertrek opgestuurd zodat je nog tijd hebt om alles eens te passen en een spoedruil te starten indien nodig. Eventueel kan je een afspraak maken om de kleding op voorhand te passen.

 

 

Waarborg en retourneren

 

Naast de huurprijs betaal je vanzelfsprekend ook een waarborgprijs. Bij een pakket van bijvoorbeeld 180 euro betaal je 75 euro aan borg. Die wordt twee weken na terugkomst volledig teruggestort, mits er natuurlijk geen beschadigingen zijn. Retourneren is eenvoudig: plaats alle gehuurde kledij in de originele doos en plak de doos toe. De retourbon (die in de doos zat) plak je op de doos. De verzending is reeds betaald. De laatste stap is de doos bij je dichtstbijzijnde BPost-kantoor afgeven.

 

Go GoPRo

 

Wil je je ski-avonturen spectaculair vastleggen met een GoPro-HD-camera? Ook die kan je huren bij SkiLi. Een GoPro-pakket, inclusief SD-kaart en drieledige-arm met grip, kost 60 euro plus 100 euro waarborg.

 

www.skili.be

Laatste reacties