Magazine

In welke volgorde staan je viewers van Instagram Stories?

Het is één van de grote mysteries van Instagram, maar oh zo belangrijk als je een crush hebt. Want wat bepaalt nou de volgorde van de viewerslijst van je verhalen (‘Stories’)? Het zal je immers zijn opgevallen dat deze lijst niet willekeurig is. Waarschijnlijk vind je altijd dezelfde viewers bovenaan. Kennelijk schuilt er een algoritme achter, net zoals er ook algoritmes gebruikt worden om de volgorde van je feed te bepalen, de volgorde waarin verhalen verschijnen enzovoort. Instagram geeft deze algoritmes natuurlijk niet prijs, maar kunnen we er toch iets zinnigs over zeggen?

 

Instagram Stories en ‘de lijst’

 

Instagram Stories, weinig subtiel afgekeken van Snapchat, blijkt een jaar na de introductie een groot succes. De amusementswaarde schuilt onder meer in het feit dat je kan zien wie jouw verhalen bekijkt. Je bekomt de lijst van viewers als je op het ‘oogje’ klikt bij jouw verhaal. Dat icoontje verschijnt niet direct, maar meestal na een kwartier of zo.

 


Techcrunch

 

De volgorde van viewers – update april 2019

 

Volgens Instagram-medewerker Julian Gutman in een interview met The Verge wordt de viewerslijst van Stories samengesteld op basis van je eigen acties en niet die van anderen. Personen komen hoger in de lijst staan naarmate je vaker hun profiel checkt en dingen van hen liket. Wie bovenaan in je lijst staat is dus niet degene die jou stalkt – eerder andersom!

 

 

Viewerslijst na 24 uur niet meer beschikbaar – update april 2019

 

In de nieuwste versie van Instagram zijn de viewerslijsten na 24 uur niet meer zichtbaar, tot groot ongenoegen van veel gebruikers. Ook bij hoogtepunten en in je archief zijn de lijsten niet langer zichtbaar.Laatste reacties